Moskva

Ruski patriarh suspendiral duhovnika, ki je vodil slovesnost za Navalnega

Dnevnik pred 14 dnevi
Duhovniku so med drugim za tri leta prepovedali vodenje obredov, prav tako pa je bil premeščen v drugo cerkev. Patriarh Kiril, tesen zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je podpisal odlok, s katerim je duhovniku Dmitriju Safronovu za tri leta… »

V Kremlju je vroče

Delo pred 14 dnevi
Zaradi obtožb o korupciji se je v priporu znašel namestnik ruskega obrambnega ministra Timur Ivanov. Namestnik ruskega obrambnega ministra Timur Ivanov je obtožen jemanja podkupnine in je sodišče v Moskvi zanj odredilo pripor. 47-letni Ivanov, ki vse… »

Duhovnik, ki je vodil spominsko slovesnost za Alekseja Navalnega, suspendiran

Necenzurirano pred 14 dnevi
Vodja Ruske pravoslavne cerkve, patriarh Kiril, je naložil triletni suspenz duhovniku, ki je imel konec marca spominsko slovesnost na grobu Alekseja Navalnega. Vodja Ruske pravoslavne cerkve, patriarh Kiril, je naložil triletni suspenz duhovniku, ki je… »

Jedrsko besedno obstreljevanje med Varšavo in Moskvo

Delo pred 15 dnevi
Rusija se bo odločno odzvala na morebitno namestitev ameriškega jedrskega orožja na Poljskem. V Moskvi so imele velik odziv besede poljskega predsednika Andrzeja Dude, da je njegova država pripravljena na svojem ozemlju »gostiti« ameriško jedrsko… »

Uspehi ruske vojske na vzhodu Ukrajine. Kijev ukinja konzularne storitve za zdomce.

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Ruska vojska je po trditvah iz Moskve na vzhodu Ukrajine osvojila vas Očeretine blizu Avdijivke in v desetih dneh napredovala za pet kilometrov. Obrambni minister Sergej Šojgu pa je napovedal okrepljene napade na skladišča zahodnega orožja v… »

Grožnja: »Civilisti imajo 48 ur časa, da zapustijo mesto. Huje bo kot Bahmut in Avdiivka ...«

Dnevnik pred 15 dnevi
Moskva bo izvedla usklajeno informacijsko operacijo, da bi ustvarila paniko med Ukrajinci, piše v zadnji objavi Inštituta za preučevanje vojne ISW. Med tistimi, ki se veliko posvečajo Harkovu, je vidni propagandist državne televizije Vladimir… »

Zelenski vidi v ameriški pomoči priložnost za zmago, Rusija koristi za ameriško orožarsko industrijo

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prepričan, da Ukrajini nova ameriška vojaška pomoč prinaša priložnost za zmago nad Rusijo, medtem ko so v Moskvi prepričani, da bo imela korist le ameriška orožarska industrija. Rusija v zadnjih mesecih… »

Palestinsko predsedstvo in Hamas obsodila ameriško odobritev pomoči Izraelu

Delo pred 17 dnevi
V Moskvi so se na glasovanje v kongresu ZDA odzvali s kritiko, češ da bo to zgolj poslabšalo že tako napete razmere v svetu. Palestinsko predsedstvo v Ramali je v soboto obsodilo odobritev ameriške milijardne vojaške pomoči Izraelu in jo označilo… »

Ruska vojska zajela vas na vzhodu Ukrajine

Dnevnik pred 17 dnevi
Ruska vojska je glede na trditve obrambnega ministrstva v Moskvi v celoti zavzela vas Bogdanivka, ki leži na fronti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine in je manj kot tri kilometre oddaljena od mesta Časiv Jar, ki je v rokah ukrajinskih sil. "Enote… »

Ruski mirovniki odhajajo

Delo pred 19 dnevi
Analitiki se sprašujejo, kaj so v Bakuju Moskvi ponudili v zameno. V nadaljevanju preberite: Pripadniki ruskih mirovnih sil se predčasno umikajo iz Gorskega Karabaha, ki je lani jeseni v celoti prešel v azerbajdžanske roke. To je prvi prostovoljni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem