Moskva

Ruske sile zavzele vas Berdiči v Donecku na vzhodu Ukrajine

Delo pred 6 dnevi
Ukrajinci izvajajo vse, da bi sovražnika pregnali in čakajo na dostavo orožja in streliva zahodnih zaveznic. Švica tačas na konferenco za mir ni povabila Rusov. Ruske sile so zavzele vas Berdiči v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine, je danes… »

Srhljiva izpoved ameriške zvezdnice o grozotah v ruskem zaporu

Zurnal24 pred 6 dnevi
Ameriška košarkarica je poldrugo leto po izpustitvi prvič javno spregovorila o svoji izkušnji v ruskem zaporu oziroma tamkajšnji kazenski koloniji. Zvezdnica ameriške košarkarske lige WNBA Brittney Griner je v okviru promocije svoje prihajajoče… »

Ukrajina naj bi napadla več ruskih naftnih rafinerij. Odesa znova tarča ruskih napadov.

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Ukrajina naj bi ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla več napadov na ruske naftne rafinerije. Med drugim naj bi obsežna škoda nastala na rafineriji v Rjazanu, okoli 200 kilometrov jugovzhodno od Moskve. Ruske sile pa so znova napadle Odeso. "V… »

Ukrajina naj bi napadla več ruskih naftnih rafinerij

Delo pred 7 dnevi
Ukrajinske oborožene sile že več tednov napadajo rafinerije daleč v ruskem zaledju. Cilj je prekiniti oskrbo ruske vojske z gorivom. Ukrajina naj bi ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla več napadov na ruske naftne rafinerije. Med drugim naj bi… »

Kijev opozarja na taktične uspehe napadalcev

Delo pred 9 dnevi
V Moskvi bodo odprli razstavo zaplenjene zahodne oborožitve, tudi uničeni ameriški tank abrams. V nadaljevanju preberite: O tem, da na fronti v zadnjem času napadalci počasi, a vztrajno prodirajo naprej, ne poročajo le ruski mediji. V Kijevu so se… »

Celje slavi: noro, koga je celjski trener izpostavil ob osvojitvi naslova

Zurnal24 pred 10 dnevi
Celje v derbiju z Olimpijo potrdilo zaslužen naslov prvaka. Nogometaši Celja se veselijo drugega naslova državnega prvaka, potem ko so v 33. krogu Prve lige Telemach z 1:0 ugnali Olimpijo. Druga tovrstna lovorika v celjski zgodovini je zaslužena, saj… »

Ruska "jedrska" poteza začudila Zahod: "To bo za nas lahka tarča!"

Zurnal24 pred 12 dnevi
Vstop Finske v zvezo Nato je zaostril razmere na severu Evrope. Širitev Severno-atlantskega zavezništva (NATO) na Finsko in Švedsko je razumljivo razburila Rusijo. V Moskvi, kjer so ukrajinsko približevanje Zahodu ustavili z vojaškim posredovanjem… »

Ruski veto onemogočil potrditev resolucije ZN o prepovedi jedrskega orožja v vesolju

Dnevnik pred 13 dnevi
Rusija je v sredo vložila veto na resolucijo Združenih narodov, ki je predlagala prepoved uporabe jedrskega orožja v vesolju, zaradi zaskrbljenosti ameriških obveščevalnih služb, da Moskva poskuša razviti jedrsko napravo, ki bi lahko uničila… »

Ukradli za 2,5 milijona evrov dragocenih prvih izdaj knjig

Dnevnik pred 13 dnevi
Skupina devetih Gruzijcev je ukradla za 2,5 milijona evrov dragocenih knjig. Nekatere ukradene knjige so nadomestili s ponaredki, originale pa so preprodali naprej. V zaključni mednarodni policijski akciji so v teh dneh aretirali štiri Gruzijce, ki so… »

Namestnik ruskega zunanjega ministra: Natovo jedrsko orožje na Poljskem bo naša tarča

Dnevnik pred 13 dnevi
Sergej Rjabkov je opozoril, da skupne jedrske misije držav Nata blizu ruske meje dodatno ogrožajo varnost Rusije. »Vsi tisti politiki, ki razpravljajo o takih možnostih na Poljskem ali zunaj nje, morajo razumeti: te poteze ne bodo prispevale k… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem