Rusija

Ruska vohuna iz Ljubljane bo Putin takole nagradil

Zurnal24 02.08.2024
Veselje na obeh straneh. Predsednik ZDA Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris sta danes ob povratku v ZDA pozdravila tri ameriške državljane, ki so bili v četrtek izpuščeni v okviru izmenjave zapornikov med Zahodom in Rusijo, poročajo tuje… »

Enakovredna izmenjava? Vohuni in morilci za opozicijske politike in novinarje

Necenzurirano 02.08.2024
Obe strani izmenjavo zapornikov označujeta za uspešno. Pa gre za »enakovredno« izmenjavo? Z Zahodnega gledišča so bili eni zaprti na navideznih sojenjih (v Rusiji), drugi pa pošteno, saj so v evropskih državah in ZDA zagrešili kazniva dejanja… »

Pomoč prijatelju iz savne

Mladina 02.08.2024
Je nekdanji nemški kancler Helmut Kohl ruskemu predsedniku Borisu Jelcinu leta 1993 pomagal med ustavno krizo? Na to namigujejo dokumenti nemške vlade, ki so zdaj postali dostopni javnosti. Skoraj dvotedensko potovanje po Aziji je bilo naporno, a se je… »

Komentar / Bachove iluzije

Mladina 02.08.2024
(Zadnja večerja v Parizu). »Razlogi za sankcije Rusiji in tamkajšnjemu olimpijskemu komiteju (ROC) so zelo specifični. Rusija in ROC sta spodkopala bistvene dele olimpijske listine ... V tem trenutku si je težko predstavljati sankcije za Izrael.«… »

V Ankari končali največjo izmenjavo zapornikov po hladni vojni. Biden in Golob govorila 21. julija

RTV Slovenija 01.08.2024
V okviru ene največjih izmenjav zapornikov po koncu hladne vojne so v Ankari izmenjali 26 ljudi, med drugimi tudi ruska vohuna, ki so ju decembra 2022 prijeli v Sloveniji. Deset Rusov, vključno z dvema mladoletnikoma, je bilo predanih v zameno za 16… »

Volk o izmenjavi zapornikov: S skupnimi močmi prijeli vohuna in izvedli izmenjavo

RTV Slovenija 01.08.2024
Slovenija se je izmenjavi obsojencev izkazala kot zaupanja vreden partner pri doseganju kolektivne varnosti, je dejal državni sekretar Volk, ki obžaluje, da v Rusiji ostajajo številni samo zato, ker nasprotujejo nesmiselni vojni z Ukrajino. Slovenija… »

Kaj se je zgodilo s štabom ruskih vohunov v Ljubljani

Necenzurirano 01.08.2024
Kaj je v podjetju, ki sta ga obvladovala obsojena ruska vohuna, našel njegov stečajni upravitelj? In kaj se bo zgodilo s poslovnimi prostori v Ljubljani, v katerih je bil njun operativni štab? "Na bančnih računih ni bilo nič nenavadnega" Ruski… »

Biden izmenjavo zapornikov označil za dosežek diplomacije

Mladina 01.08.2024
V izmenjavi je sodelovala tudi Slovenija, ki je izročila dva ruska vohuna. Predsednik ZDA Joe Biden je izmenjavo zapornikov med Zahodom in Rusijo, del katere sta bila tudi ameriški novinar Evan Gershkovic in nekdanji ameriški marinec Paul Whelan… »

"TU NI ČAROBNE TABLETKE, NI ZDRAVILA": Rusija napoveduje sestrelitev letal F-16 v Ukrajini

Regional 01.08.2024
Rusija je danes zagotovila, da bo sestrelila bojna letala F-16, ki jih je Zahod obljubil Ukrajini. Ocenila je, da bodo ta letala, ki naj bi po poročanju nekaterih medijev že prispela v Ukrajino, imela le malo vpliva na bojišču. "Tu ni čarobne… »

Velika izmenjava zapornikov med Zahodom in Rusijo: "slovenska" ruska vohuna že predana

Necenzurirano 01.08.2024
Izpeljana je "zgodovinska" izmenjava zapornikov med Zahodom in Rusijo, morda celo največja v zgodovini. Rusija je med drugim izpustila novinarja Wall Street Journala Evana Gershkovicha, nekdanjega ameriškega marinca Paula Whelana in ruskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem