Rusija

Estonija bo na meji z Rusijo uvedla popoln carinski nadzor

RTV Slovenija 01.08.2024
Estonska vlada je napovedala, da bo 8. avgusta uvedla popoln carinski nadzor na meji z Rusijo, da bi Moskvi preprečila izogibanje sankcijam, ki so bile uvedene od začetka vojne z Ukrajino. "Blago, ki Rusiji omogoča vodenje vojne proti Ukrajini ter… »

IZMENJAVA ZAPORNIKOV MED RUSIJO IN ZAHODOM: Sodelovala je tudi Slovenija, ki je izročila dva ruska vohuna

Regional 01.08.2024
V okviru ene največjih izmenjav zapornikov po koncu hladne vojne je bilo v Ankari danes izmenjanih 26 zapornikov, med drugim novinar Wall Street Journala Evan Gershkovich in nekdanji ameriški marinec Paul Whelan, je sporočila Turčija. V izmenjavi je… »

Velika izmenjava zapornikov se je pričela, iz Rusije tudi ameriški novinar

Zurnal24 01.08.2024
Rusija je v okviru izmenjave zapornikov danes izpustila novinarja časnika Wall Street Journal Evana Gershkovicha in nekdanjega ameriškega marinca Paula Whelana, na spletni strani poroča tiskovna agencija Bloomberg, ki se sklicuje na vire blizu… »

Slovenija bi bila lahko vpletena v veliko izmenjavo med ZDA in Rusijo

Zurnal24 01.08.2024
Bela hiša ne komentira poročanja o skorajšnji izmenjavi zapornikov. V Beli hiši v sredo niso želeli komentirati poročanja medijev o skorajšnji izmenjavi zapornikov z Rusijo, katere del bi lahko bila tudi v Sloveniji obsojena ruska vohuna. "Ne… »

V Ukrajino naj bi prispeli prvi ameriški lovci F-16

Necenzurirano 31.07.2024
Ukrajina naj bi že prejela prva bojna letala F-16, za katera prosijo že več kot eno leto in zaradi katerih se v tujini urijo njihovi piloti. Lovci četrte generacije F-16 bodo v prvi vrsti prispevali k obrambi pred ruskimi napadi z manevrirnimi… »

V Sloveniji prijeta ruska vohuna na sojenju priznala krivdo

RTV Slovenija 31.07.2024
Ruska vohuna, ki so ju decembra 2022 priprli v Sloveniji, sta na tajnem sojenju pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani priznala krivdo, je sporočilo sodišče in ju obsodilo na leto in sedem mesecev zapora. Vohuna bi lahko bila del večje izmenjave… »

Rusija in Kitajska uboj vodje Hamasa obsodili kot nesprejemljiv politični atentat

Mladina 31.07.2024
Vrsta držav na čelu z Iranom je obsodila uboj vodje palestinskega gibanja Hamas, ki je bil ubit v domnevnem izraelskem napadu. Vrsta držav na čelu z Iranom je danes obsodila uboj vodje palestinskega gibanja Hamas Ismaila Hanije, ki je bil ubit v… »

Rusija razporeja jedrsko orožje

Mladina 31.07.2024
Rusija je oznanila začetek tretje faze vaj za razporejanje in uporabo taktičnih jedrskih bojnih zmogljivosti. Rusija je danes oznanila začetek tretje faze vaj za razporejanje in uporabo taktičnih jedrskih bojnih zmogljivosti, je po navedbah tujih… »

Tudi letos sporočilo miru

Gorenjski glas 31.07.2024
V ospredju spominske slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem sta bila sporočilo miru, ki ga trajno nosi kapelica, in poziv k strpnosti med ljudmi in narodi. Kranjska Gora – Društvo Slovenija Rusija je za člane in prijatelje v soboto organiziralo… »

»Takšne izjave nas ne bodo prestrašile«

Mladina 29.07.2024
Nemčija je sporočila, da je grožnje ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi načrtovane namestitve ameriških raket v Nemčiji ne bodo prestrašile. Nemčija je danes sporočila, da je grožnje ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem