Rusija

Zelenski na fronti pri Harkovu, ruska vojska skuša zavzeti strateško pomembno mesto Pokrovsk

RTV Slovenija 29.07.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je med obiskom fronte pri Harkovu vojakom dejal, da celotna država računa nanje, medtem ko je Kijev sporočil, da ruske sile silovito napadajo okolico strateško pomembnega mesta Pokorovsk na vzhodu Ukrajine. Ob… »

Grozljiva nesreča v Rusiji, več kot sto poškodovanih

Zurnal24 29.07.2024
Po poročanju AFP je med 30 hospitaliziranimi 15 otrok, pri reševanju pa je sodelovalo 22 reševalnih ekip. V trku potniškega vlaka in tovornjaka v regiji Volgograd na jugu Rusije je bilo poškodovanih več kot 100 ljudi. Vlak s približno 800 potniki… »

Putin opozarja ZDA pred nameščanjem raket dolgega dosega v Nemčiji

RTV Slovenija 28.07.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril ZDA, da bo ob morebitni namestitvi ameriških raket dolgega dosega v Nemčiji Rusija namestila podobne rakete, ki bodo lahko dosegle Zahod. Putin je v govoru ob dnevu ruske mornarice dejal, da so seznanjeni z… »

#video Putin zagrozil z odgovorom na namestitev ameriških raket v Evropi

Dnevnik 28.07.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes opozoril ZDA, da bo Rusija, če bo Washington potrdil svojo namero o namestitvi svojih raket v Nemčijo ali drugod po Evropi, odgovorila s podobnim ukrepom. V primeru uresničitve teh načrtov se Rusija ne bo več… »

Putin ZDA in Evropi zagrozil z raketami

Zurnal24 28.07.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je zagrozil z odgovorom na namestitev ameriških raket v Evropi. Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril ZDA, da bo Rusija, če bo Washington potrdil svojo namero o namestitvi svojih raket v Nemčijo ali drugod po… »

Lavrov: Rusija ne posluša ukrajinskih mirovnih namer

RTV Slovenija 27.07.2024
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je ob robu obiska v Laosu dejal, da Rusija ne bo poslušala ukrajinskih mirovnih namer, in jih označil za kontradiktorne. Lavrov se je ob ukrajinsko mirovno politiko obregnil, potem ko je ukrajinski zunanji minister… »

Foto: V Rusiji po zrušitvi jezu pod vodo številne vasi

Necenzurirano 27.07.2024
Na območju ruskega Urala so morali včeraj zvečer zaradi zrušenja jezu evakuirati prebivalce štirih vasi. Nesreča, ki je bila posledica obilnega deževja v zadnjih dnevih, se je zgodila v okrožju Karabaš v ruski regiji Čeljabinsk. Jez ni mogel… »

Ruska kapelica: na slovesnosti znova ne bo državnega vrha, Janković pride

Dnevnik 26.07.2024
Društvo Slovenija Rusija to soboto organizira slovesnost pri Ruski kapelici na Vršiču. Tako kot lani bo tudi tokrat zaradi vojne v Ukrajini izpeljana v okrnjenem obsegu. Organizator poleg prijateljev in članov društva pričakuje prihod nekaterih… »

V Rovinju moška s telefoni snemala gole otroke

Dnevnik 25.07.2024
Poljak in Rus sta v torek v enem od turističnih objektov v Rovinju s telefonom snemala gole otroke, so sporočili z istrske policije in dodali, da sta s tem storila kaznivo dejanje izkoriščanja otrok v pornografske namene. Varnostnik v enem od… »

EVROPEJCI SPIJEJO NAJVEČ ALKOHOLA NA SVETU: Pri tem Slovenija presega regionalno povprečje

Regional 25.07.2024
Podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kažejo, da v državah EU v zadnjem desetletju ni bil storjen napredek na področju zmanjšanja pitja alkohola, so danes opozorili z regionalnega sedeža organizacije v Koebenhavnu. Evropejci tako še naprej… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem