Rusija

Kijev zanika, da je odobril sabotažo plinovodov Severni tok

RTV Slovenija 15.08.2024
Po navedbah ameriškega časnika Wall Street Journal je sabotaže plinovodov Severni tok v Baltskem morju odobril Kijev. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je akcijo pozneje poskusil preklicati. V Kijevu navedbe odločno zavračajo kot "popoln… »

2,5 milijona afganistanskim ženskam onemogočen dostop do šolanja

RTV Slovenija 15.08.2024
Tri leta po talibanskem prevzemu oblasti so ženske izrinjene iz javnega življenja in državnih služb, opozarjajo organizacije za človekove pravice. Unesco razmere opisuje kot "spolni apartheid". Islamska fundamentalistična skupina od vojne… »

Šok! Priznana ruska balerina mora v zapor zaradi 50 dolarjev

Zurnal24 15.08.2024
Sodišče v Rusiji je danes na 12 let zapora obsodilo Ksenijo Karelino, ki ima dvojno, ameriško in rusko državljanstvo. Obsojena je bila zaradi izdaje, ker je donirala denar organizaciji, ki podpira Ukrajino, poroča francoska tiskovna agencija AFP… »

Vohunska afera v Avstriji: Nekdanji poslanec in obveščevalec vohunila za Ruse

Zurnal24 14.08.2024
Avstrijsko državno tožilstvo je danes sporočilo, da je zoper nekdanjega uslužbenca obveščevalno-varnostne službe Egista Otta in nekdanjega poslanca skrajno desnih svobodnjakov Hans-Jörga Jeneweina vložilo obtožnico zaradi suma izdaje tajnih… »

»Putin je dobil nazaj morilce, na Zahod pa so odšli popolnoma nedolžni ljudje«

Mladina 14.08.2024
IZJAVA DNEVA. "Velika zamenjava zapornikov med Rusijo in Zahodom je bila dogodek brez primere. Šlo je za reševanje življenj. Je namreč v surovih ruskih zaporih res mogoče preživeti 25 let dolgo kazen? Toda tudi zaradi tega je bila to gotovo najbolj… »

V bolgarskem pristanišču zasegli 436 kilogramov heroina

RTV Slovenija 14.08.2024
V bolgarskem črnomorskem pristanišču Burgas so pristojni zasegli 436 kilogramov heroina. Ocenjujejo, da je vreden več kot 35 milijonov evrov; gre za največje tovrstno odkritje v zgodovini pristanišča. Tihotapljenje se skupaj z legalnim prometom… »

Dve leti po eksplozijah na plinovodih Nemčija izdala nalog za aretacijo ukrajinskega državljana

RTV Slovenija 14.08.2024
Nemčija je izdala evropski nalog za aretacijo ukrajinskega inštruktorja potapljanja, ki ga sumi vpletenosti v eksplozije na plinovodih Severni tok 1 in 2 v Baltskem morju pred dvema letoma, poročajo nemški mediji. Nemški preiskovalci po poročanju… »

Putin je Severni Koreji v znak vojnega zavezništva podaril 447 koz

Necenzurirano 14.08.2024
V znak naklonjenosti med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom, od katerega si Putin obeta sodelovanje, je Moskva Pjongjangu izročila darilo. Rusija je v severnokorejsko mesto Rason poslala 447 koz, je v… »

Kijev po vdoru v Rusijo: Ukrajina ne potrebuje ruskega ozemlja, ščitimo naše ljudi

RTV Slovenija 13.08.2024
"Ukrajine ne zanima prevzem ozemlja, ki ga je zajela od začetka vdora," je izjavil tiskovni predstavnik ukrajinskega zunanjega ministrstva Georgij Tihi in poudaril, da je vdor ukrajinskih sil popolnoma legitimen. "Ukrajina ni zainteresirana za prevzem… »

Drkušić preko Putinovega najljubšega kluba do Zvezde

Zurnal24 13.08.2024
Slovenski reprezentant je eno rusko sredino zamenjal za drugo. Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski… »

Novice dneva »

V Trbovljah parkirala avtomobil, sledila je grozljivka

Zurnal24 pred 5 uramiše 1 povezana

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred 9 uramiše 1 povezana

Pogačar nesporna številka ena, Novak najuspešnejši pomočnik

RTV Slovenija pred 7 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem