Rusija

Rusija znova izvedla obsežen napad z letalniki na Kijev. Popko: Rusija preizkuša nove taktike.

RTV Slovenija 21.07.2024
Rusija je v nočnem napadu že petič v dveh tednih napadla Kijev z letalniki, vendar je ukrajinski sistem protizračne obrambe uničil vse izstrelke, preden so ti dosegli ukrajinsko glavno mesto, je sporočila ukrajinska vojska. Žrtev ni bilo in ni… »

Vojna v Ukrajini: Rusija že petič v dveh tednih napadla Kijev z droni; padli še dve vasi v regijah Lugansk in Harkiv

Dnevnik 21.07.2024
Rusija je davi petič v dveh tednih napadla Kijev z droni, vendar je ukrajinski sistem protizračne obrambe uničil vse izstrelke, preden so ti dosegli ukrajinsko glavno mesto, je danes sporočila ukrajinska vojska. Rusija je davi petič v dveh tednih… »

Rusija ponoči poškodovala elektrodistribucijsko infrastrukturo v treh regijah Ukrajine

RTV Slovenija 20.07.2024
Rusija je ponoči obstreljevala Ukrajino z letalniki in raketami. Tarča so bili energetski objekti in železniška infrastruktura po vsej državi. Pri tem sta bila ubita dva civilista. Donald Trump je Volodimirju Zelenskemu obljubil konec vojne v… »

Na zahodu Ukrajine ubita nacionalistična političarka Irina Farion

Dnevnik 20.07.2024
V Lvivu na zahodu Ukrajine je bila v petek ustreljena nekdanja poslanka ukrajinskega parlamenta Irina Farion, njeno smrt je davi potrdil notranji minister Ihor Klimenko. Farion je bila profesorica ukrajinskega jezika in nacionalistična političarka, med… »

"ZELO DOBER" TELEFONSKI POGOVOR: Trump Zelenskemu obljubil pogajanja za konec vojne v Ukrajini

Regional 20.07.2024
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v petek opravil telefonski pogovor z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in mu obljubil, da bo v primeru zmage na novembrskih volitvah v ZDA končal vojno med Rusijo in Ukrajino. Dodal je… »

Trump obljubil Zelenskemu pogajanja za konec vojne v Ukrajini

Dnevnik 20.07.2024
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je opravil pogovor z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in mu obljubil, da bo v primeru zmage na novembrskih volitvah v ZDA končal vojno med Rusijo in Ukrajino. Kot je dejal Trump, si bo… »

Po obsodbi ameriškega novinarja v Rusiji: v Evropi kritike, ZDA si prizadevajo za njegovo osvoboditev

Dnevnik 19.07.2024
Evropska unija in številni evropski voditelji so se kritično odzvali na današnjo obsodbo ameriškega novinarja Evana Gershkovicha v Rusiji na 16 let zapora zaradi vohunjenja. Ameriški predsednik Joe Biden je ponovil, da je nedolžen in poudaril, da si… »

Rusko sodišče je Evana Gershkovicha obsodilo na 16 let zapora

RTV Slovenija 19.07.2024
Rusko sodišče je ameriškega novinarja Evana Gershkovicha obsodilo vohunjenja in mu prisodilo 16 let zapora. Je prvi ameriški novinar, obsojen zaradi obtožb vohunjenja v Rusiji po hladni vojni. Sodnik Andrej Minejev je dejal, da se bo čas, ki ga je… »

Ameriškega novinarja v Rusiji obsodili na 16 let zapora

Dnevnik 19.07.2024
Ameriškega novinarja Evana Gershkovicha so v ruskem Jekaterinburgu obsodili na 16 let zapora. Proces proti 32-letniku, ki so ga obtožili vohunjenja, se je začel konec junija. Gershkovich je tako postal prvi novinar po padcu Sovjetske zveze, ki je bil v… »

Trumpov “mirovni načrt” in evropske dileme

Dnevnik 19.07.2024
Po poročanju Financial Timesa je madžarski predsednik vlade Viktor Orban v pismu evropskim voditeljem skiciral »mirovni načrt« za Ukrajino, ki naj bi ga imel najverjetnejši bodoči predsednik ZDA Donald Trump. No, ta načrt je tipično trumpovski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem