Rusija

Ruske šolarje bodo v novem šolskem letu poučevali tudi o junakih, ki bijejo bitko v Ukrajini

Necenzurirano 12.08.2024
Z začetkom novega šolskega leta bodo ruske učence v šolah učili o "junaških dejanjih" ruskih vojakov v vojni proti Ukrajini, seveda pa tudi o drugih herojih, ki jih Rusija šteje za svoje heroje. Po poročanju ruskih medijev je nov učni načrt že… »

IZ JEDRSKE ELEKTRARNE V ZAPOROŽJU SE JE DVIGOVAL ČRN DIM: Kaj se je dogajalo? (VIDEO)

Regional 12.08.2024
Požar, ki je v nedeljo izbruhnil v hladilnem stolpu jedrske elektrarne v Zaporožju, je pogašen, so sporočile tamkajšnje ruske okupacijske oblasti. Po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki ima na lokaciji osebje, ni prišlo do… »

"Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

RTV Slovenija 12.08.2024
Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds… »

Ukrajinski uradnik: "Cilj vdora je destabilizirati Rusijo." Moskva napovedala maščevanje.

RTV Slovenija 11.08.2024
"Ukrajina želi z več tisoč vojaki v ruski obmejni Kurski oblasti destabilizirati Rusijo in pokazati njene slabosti," je dejal ukrajinski visoki uradnik. Ruska vojska pa je zatrdila, da je ustavila napredovanje ukrajinskih enot. "Smo v ofenzivi. Cilj je… »

Zelenski prvič priznal, kaj so storili

Zurnal24 11.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v soboto prvič priznal vdor ukrajinskih sil v rusko obmejno regijo Kursk. V večernem video nagovoru pet dni po začetku ofenzive je Volodimir Zelenski dejal, da so z njo "potisnili vojno na ozemlje agresorja"… »

Rusija zaradi spopadov iz obmejne Kurske oblasti evakuirala 76.000 ljudi

RTV Slovenija 10.08.2024
Rusija je v treh oblasteh ob meji z Ukrajino uvedla protiteroristične ukrepe, potem ko je ukrajinska vojska vdrla v Kursko oblast, kjer se kljub ruskim okrepitvam že peti dan nadaljujejo spopadi z ukrajinskimi silami. Ruski nacionalni protiteroristični… »

Rusija ukazala evakuacijo civilistov

Zurnal24 10.08.2024
Ruske oborožene sile še naprej odbijajo poskus vdora ukrajinskih enot na zahodu države. Proti ukrajinskim silam naj bi uporabili termobarično bombo. Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da se peti dan po vdoru ukrajinskih sil na ozemlje… »

Rusija po ukrajinskem vdoru v Kursko oblast namešča dodatne vojaške enote

RTV Slovenija 09.08.2024
Moskva je sporočila, da namešča dodatne vojaške enote in opremo, med drugim topništvo in tanke, v obmejno Kursko oblast, kjer se ruske sile že četrti dan borijo proti čezmejnemu vdoru ukrajinskih enot. Obrambno ministrstvo v Moskvi je sporočilo… »

UKRAJINA VDIRA V RUSIJO: Nad več regij poslala tudi drone

Regional 09.08.2024
Ukrajinska vojska danes nadaljuje operacije v ruski regiji Kursk, kamor je vdrla v torek, ponoči pa je začela tudi obsežne napade z droni na več drugih ruskih regij. Med njimi je regija Lipeck skoraj 300 kilometrov od rusko-ukrajinske meje, kjer je v… »

Tretji dan spopadov pri Kursku. Zelenski: Rusija bi morala čutiti posledice vojne.

RTV Slovenija 08.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da je "Rusija v Ukrajino pripeljala vojno in bi morala tudi sama čutiti posledice tega, kar je storila", pri čemer vdora ukrajinskih sil v Rusijo ni omenjal. Putin je vdor označil za "provokacijo"… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem