Rusija

Trumpov “mirovni načrt” in evropske dileme

Dnevnik 19.07.2024
Po poročanju Financial Timesa je madžarski predsednik vlade Viktor Orban v pismu evropskim voditeljem skiciral »mirovni načrt« za Ukrajino, ki naj bi ga imel najverjetnejši bodoči predsednik ZDA Donald Trump. No, ta načrt je tipično trumpovski… »

Zelenski: Putin je žrtvoval na desettisoče državljanov in ni dosegel nič pomembnega

RTV Slovenija 18.07.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na vrhu Evropske politične skupnosti pozval zahodne zaveznike, naj z njihovimi raketami dolgega dosega dovolijo napade na Rusijo, predvsem na njena vojaška letališča. "Manj ko imamo omejitev, bolj bo Rusija… »

Vojna v Ukrajini: Rusija z droni nad Kijev, Ukrajina nad Krim

Dnevnik 18.07.2024
V Kijevu se je v sredo pozno zvečer sprožila protizračna obramba, potem ko so nad mesto z vzhoda prileteli ruski droni. Rusija medtem poroča, da je ponoči sestrelila 33 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov na Krimom, v Črnem morju pa še deset vodnih… »

Kitajci ne plačujejo Rusom: ruska podjetja vse težje do denarja

Finance.si 18.07.2024
Tveganja tega, da je Rusija "ekonomska kitajska kolonija", se morda počasi materializirajo. Jasno je tudi, zakaj je Nato obtožil Šija oziroma Kitajsko, da glavna omogoča vojno v Ukrajini.… »

Kitajci ne plačujejo Rusom: ruska podjetja vse težje do denarja

Finance.si 18.07.2024
Tveganja tega, da je Rusija "ekonomska kitajska kolonija", se morda počasi materializirajo. Jasno je tudi, zakaj je Nato obtožil Šija oziroma Kitajsko, da glavna omogoča vojno v Ukrajini.… »

Putin krepi lastno varnost: okoli njegove rezidence odkrili sistem protiraketne obrambe in skrivnostne objekte

Dnevnik 18.07.2024
Najnovejši satelitski posnetki razkrivajo, da so okoli rezidence ruskega predsednika Vladimirja Putina v Valdaju na zahodu države postavljeni sistemi zračne obrambe. Posnetek, ki ga je v ponedeljek na omrežju X delil ruski medij Radio Liberty, ki ga… »

Rusija z letalniki nad Ukrajino, v Belgorodu zapirajo vrtce zaradi nevarnosti obstreljevanja

RTV Slovenija 18.07.2024
Ukrajinske sile so sporočile, da so sestrelile vseh 16 brezpilotnih letal in dve od treh raket, ki jih je ponoči izstrelila Rusija. V ruski regiji Belgorod so medtem zaprli otroške vrtce, ki so blizu meje z Ukrajino. V Kijevu so se v sredo zvečer… »

Ruski generalmajor trdi, da bo vojna v Ukrajini letos končana, da je tako prebral v Svetem pismu

Necenzurirano 18.07.2024
Apti Alaudinov, ruski generalmajor čečenskih korenin, še letos napoveduje konec morije v Ukrajini. Tako je prebral v Svetem pismu, iz katerega črpa samozavest in navdih. Ruski generalmajor čečenskih korenin Apti Alaudinov, tudi poveljnik bataljona… »

Nemčija načrtuje prepolovitev vojaške pomoč Ukrajini v letu 2025

RTV Slovenija 17.07.2024
Nemčija naj bi prihodnje leto prepolovila vojaško pomoč Ukrajini na štiri milijarde evrov letno. Ukrajinsko notranje ministrstvo medtem poroča, da v Ukrajini pogrešajo 40.000 ljudi, z Rusijo pa si je izmenjalo 95 vojnih ujetnikov. Glede na osnutek… »

V Evropo se vrača nekoč prepovedano orožje

Dnevnik 17.07.2024
Čez slabo poldrugo leto bo v Evropi spet nameščeno ameriško orožje, ki so se mu pred koncem hladne vojne odpovedale ZDA in Sovjetska zveza. Ameriške konvencionalne rakete dolgega dosega na nemških tleh naj bi okrepile odvračalno držo Nata do… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem