Rusija

133 smrtnih žrtev napada v Moskvi. Islamska država objavila domnevni posnetek streljanja.

RTV Slovenija 23.03.2024
Število potrjenih žrtev petkovega napada v moskovski koncertni dvorani je naraslo na 133. Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejal, da so prijeli vse napadalce, ki da bodo kaznovani. Kijev medtem zanika navedbe o vpletenosti Ukrajine. "Število ljudi… »

#foto Teroristični napad v Moski terjal 133 življenj, Rusija s prstom proti Ukrajini

Dnevnik 23.03.2024
Krvav strelski napad v koncertni dvorani na obrobju Moskve, ki je v petek zvečer pretresel Rusijo, je po zadnjih podatkih terjal 133 življenj. Ruski predsednik Vladimir Putin je obljubil kaznovanje odgovornih zanj in ga kljub temu, da je odgovornost… »

Islamska država objavila novo sporočilo in fotografijo domnevnih napadalcev

Necenzurirano 23.03.2024
V nasprotju s prvimi poročili, da naj bi bili napadalci ruski državljani, ki so državljanstvo prejeli pred kratkim, rusko notranje ministrstvo zdaj poroča, da gre za tuje državljane. Kdo natančno so napadalci, ki so včeraj v koncertni dvorani v… »

Nova šestletka do Stalina

Delo 23.03.2024
Volitve v Rusiji so pod Putinom namreč postale Potemkinov ritual laži in manipulacij. V nadaljevanju preberite: Vladimir Putin je suvereno dobil še ene (ne)volitve. Hkrati se ni mogoče znebiti občutka, da izidom, prirejenim v Kremlju, zdaj verjamejo… »

Prvi odziv. Putin besni v odzivu na napad

Zurnal24 23.03.2024
Ruski predsednik je napad na koncertno dvorano v Moskvi danes označil za barbarsko teroristično dejanje in nedeljo razglasil za dan žalovanja v Rusiji. Vladimir Putin je v nagovoru na državni televiziji spregovoril o domnevni vpletenosti Ukrajine v… »

ŠTEVILO ŽRTEV TERORISTIČNEGA NAPADA NARAŠČA: Aretirali enajst oseb

Regional 23.03.2024
V petkovem terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano je bilo ubitih najmanj 115 ljudi, so danes sporočile ruske oblasti in opozorile, da bo število žrtev verjetno še naraščalo. Gre za najsmrtonosnejši napad v Rusiji v zadnjih 20 letih… »

Glasovanje o novi resoluciji VS ZN za prekinitev ognja v Gazi v ponedeljek

Delo 23.03.2024
Glasovanje v Varnostnem svetu ZN o novi resoluciji, ki poziva k takojšnji prekinitvi ognja na območju Gaze, je bilo preloženo na ponedeljek, so za STA potrdili na zunanjem ministrstvu. Gre za predlog resolucije, ki jo pripravljajo nestalne članice VS… »

O politiki Slovenije do Palestine in Izraela

Dnevnik 23.03.2024
Pred dobrim mesecem je nekdanji varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek poslal pismo ministrici za zunanje zadeve Tanji Fajon, v katerem jo je vprašal, ali je ni nič sram zaradi politike, ki jo vodi ministrstvo. »Že nekaj časa opazujem vaše vodenje… »

Stebri se rušijo

Dnevnik 23.03.2024
Nekoč so bili drugačna država, drugačna oblika oblasti in drugačni razmisleki. Slovenska politika je leta 1959 dala zgraditi svoje novo domovanje, skupščino, izjemno zgradbo, ki jo je – v domačih materialih – zarisal arhitekt Vinko Glanz; v… »

ZDA pozvale Ukrajino, naj ustavi napade na ruski energetski sektor

Dnevnik 22.03.2024
ZDA so pozvale Ukrajino, naj ustavi napade na rusko energetsko infrastrukturo, saj da bi ti lahko navzgor potisnili cene nafte in ogrozili naftovode na ozemlju Rusije, ki jih koristijo ameriška podjetja, danes poroča britanski časnik Financial Times… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem