Severna Koreja

»Severna Koreja dobavlja vojaško opremo Rusiji za nadaljevanje agresije na Ukrajino«

Mladina 09.11.2023
Ameriški državni sekretar Antony Blinken je prepričan, da Moskva Pjongjangu dobavlja tehnologijo in podporo za njene vojaške programe. Ameriški državni sekretar Antony Blinken je po pogovorih v Seulu danes opozoril, da sta Washington in Seul globoko… »

KOLUMNA ANDREJ VASTL: Ali se nam obeta nova Unija v geopolitičnem prostoru?

Gorenjski utrip 26.10.2023
Konec avgusta je delegacija približno 20 severnokorejskih uradnikov, vključno z nekaterimi, ki nadzorujejo varnostne protokole vodstva, z vlakom potovala iz Pjongjanga v Vladivostok, nato pa odletela v Moskvo, kar kaže, da Severna Koreja resno misli… »

Ukrajinski parlament podprl prepoved Ukrajinske pravoslavne cerkve

SiolNET 19.10.2023
Ukrajinski parlament je podprl zakon, s katerim bi prepovedali delovanje pravoslavne cerkve – Moskovskega partiarhata. Verjamejo namreč, da je prorusko usmerjena in povezana s centri moči agresorske sosede. Dnevni pregled najpomembnejših dogodkov… »

Rusija in Severna Koreja gradita "nezlomljiv tovariški odnos"

Necenzurirano 19.10.2023
Rusija ceni podporo Severne Koreje v boju proti Ukrajini, je ob začetku dvodnevnega srečanja v Pjongjangu izjavil ruski zunanji minister Sergej Lavrov. "Zelo cenimo vašo načelno in nedvoumno podporo ruskim ukrepom v zvezi s posebno vojaško operacijo… »

Reševalni psi so vajeni vsega hudega

Delo 18.10.2023
Zaslužni profesor dr. Dušan Nečak je življenje posvetil raziskovanju zgodovine in šolanju reševalnih psov. V nadaljevanju preberite: Zaslužni prof. dr. Dušan Nečak je na ljubljanski filozofski fakulteti od leta 1980 do upokojitve leta 2014… »

Putin: Ruska vojska napreduje na fronti v Ukrajini

SiolNET 15.10.2023
Ruska vojska krepi svoje položaje na fronti v Ukrajini, med drugim tudi v okolici mesta Avdijivka, ki je bilo v zadnjih dneh tarča obsežnega napada ruskih enot, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal ruski predsednik Vladimir… »

Ruska vojska še naprej oblega Avdijivko. ZDA: Severna Koreja Rusiji pošilja orožje.

RTV Slovenija 14.10.2023
Ruske sile še naprej obstreljujejo mesto Avdijivka na vzhodu Ukrajine. Tako Moskva kot Washington sta spopade označila za novo ofenzivo v 19-mesečni ruski invaziji. Washington ob tem trdi, da je Severna Koreja poslala Rusiji orožje. V Avdijivki, ki je… »

To namerava Rusija preveriti pri državljanih, ki se vračajo iz tujine

SiolNET 13.10.2023
Ruske oblasti nameravajo v prihodnje pri državljanih, ki se vračajo iz tujine, oceniti njihov patriotizem in mnenje o ruski invaziji na sosednjo Ukrajino. S preverjanjem državljanov si želijo identificirati morebitne kritike in ugotoviti, ali so krivi… »

Severna Koreja tvega hude sankcije

Zurnal24 09.10.2023
Severna Koreja na azijskih igrah v Hangzhouju ni upoštevala prepovedi izobešanja zastave, zaradi česar ji grozijo sankcije Svetovne protidopinške organizacije (Wada). Severnokorejske oblasti bodo dovolile vnovičen prihod delavcev Svetovne… »

Severna Koreja začela s premeščanjem topništva v Rusijo #vŽivo

SiolNET 06.10.2023
Severna Koreja je začela dostavljati vojaško pomoč Rusiji, poroča Sky News. 21.30 Severna Koreja začela s premeščanjem topništva v Rusijo Severna Koreja je začela dostavljati vojaško pomoč Rusiji, poroča Sky News. CBS News je poročal o… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem