Severna Koreja

Severna Koreja predstavila prvo taktično jedrsko podmornico

RTV Slovenija 08.09.2023
Severna Koreja je v okviru prizadevanj za okrepitev pomorskih sil splavila svojo prvo taktično jedrsko podmornico, ki bo po besedah voditelja Kim Džong Una "skokovito" okrepila jedrsko odvračanje države. Pjongjang trdi, da podmornica z imenom Kim Kun… »

Severna Koreja splovila novo taktično jedrsko podmornico

Delo 08.09.2023
Pjongjang trdi, da podmornica lahko nosi jedrsko orožje. Kim si več let prizadeva za razvoj te podmornice, ki velja za ključni del programa jedrskega orožja. Severna Koreja je v okviru prizadevanj za okrepitev pomorskih sil splovila svojo prvo… »

Severna Koreja splavila taktično jedrsko podmornico #video #foto

SiolNET 08.09.2023
Severna Koreja je v okviru prizadevanj za okrepitev pomorskih sil splavila svojo prvo taktično jedrsko podmornico, poročanje državne tiskovne agencije KCNA povzemajo tuje tiskovne agencije. Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je v sredo na… »

ZDA so zagrozile Severni Koreji

SiolNET 05.09.2023
V javnosti krožijo informacije, da naj bi se konec septembra srečala Kim Džong Un in Vladimir Putin, da bi razpravljala o morebitnih dobavah orožja Rusiji. ZDA so Severni Koreji zagrozile, da bo "plačala ceno", če bo Kremlju dobavljala orožje za… »

Kim kmalu s Putinom o dobavah orožja?

Dnevnik 05.09.2023
Severnokorejski voditelj Kim Jong Un naj bi se po poročanju ameriških medijev nameraval še ta mesec v Rusiji srečati z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Po ocenah neimenovanih virov iz ameriške administracije bosta voditelja razpravljala o… »

KIM NA OBISK K PUTINU: Pripeljal naj bi se z oklepnim vlakom

Regional 05.09.2023
Vladimir Putin, ruski predsednik, naj bi se še ta mesec srečal s severnokorejskim predsednikom Kim Džong Unom. Srečanje naj bi potekalo v Vladivostoku in naj bi se osredotočilo na vojaško sodelovanje, zlasti na morebitno dobavo severnokorejskega… »

Ali bo Severna Koreja dodatno oborožila Rusijo?

Nova 24TV 05.09.2023
Kim Jong-un in Vladimir Putin (Foto: epa) Severnokorejski voditelj Kim Jong-un in Vladimir Putin načrtujeta srečanje v Rusiji, na katerem bosta razpravljala o orožju. Rusija si namreč želi več orožja za vojno v Ukrajini, severnokorejska delegacija… »

Japonska gre v rekordno oboroževanje

Nova 24TV 02.09.2023
Japonska podmornica (Foto: epa) Japonsko ministrstvo za obrambo je najavilo skoraj 50 milijardni proračun za obrambo v naslednjem fiskalnem letu. V to so jih prisilile napete razmere na Kitajskem in v Severni Koreji. Prihodnji obrambni proračun Japonske… »

Če se bo Severna Koreja vrnila k pogajalski mizi, ji lahko pomagamo s hrano

Delo 02.09.2023
Intervju z južnokorejskim zunanjim ministrom Park Džinom o odnosih s Slovenijo in geostrateških temah. V nadaljevanju preberite: ZDA, Južna Koreja in Japonska so ta teden izvedle pomorske vaje protiraketne obrambe kot odgovor na grožnje Severne… »

Rusija in Severna Koreja sta blizu dogovora glede pošiljke orožja

Nova 24TV 31.08.2023
Vojaška parada, Pjongjang. (Foto: epa) Rusija si prizadeva obnoviti zaloge orožja s pomočjo Severne Koreje, sporočajo ZDA. Kot še pravijo Američani, pogajanja med stranema napredujejo proti sklenitvi sporazuma o dobavi streliva za različne sisteme… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem