Severna Koreja

Rusija se s 1. marcem 2024 še bolj zapira

SiolNET 05.10.2023
Državljani in državljanke Rusije bodo od 1. marca prihodnje leto živeli še v bolj zatesnjenem mehurčku, v katerem bo Kremelj še bolj skrbno pazil, kakšne informacije prejemajo o dogajanju v svetu onkraj ruskih meja, so se ta teden odločili v… »

Severna Koreja status jedrske sile vpisala v ustavo. Napoved krepitve proizvodnje jedrskega orožja.

RTV Slovenija 28.09.2023
Severna Koreja je na zadnjem zasedanju ljudske skupščine svoj status jedrske sile vpisala v ustavo, voditelj Kim Džong Un pa je pozval k proizvodnji več jedrskega orožja, da bi lahko, kot je utemeljil, kljubovali grožnji ZDA. Ljudska skupščina, ki… »

Koreja v dveh besedah: vojna ali mir

Delo 27.09.2023
Kitajska je ideološka zaveznica Severne Koreje, vendar so bili njeni varnostni mehanizmi do zdaj bližji Južni Koreji. V nadaljevanju preberite: Ko se je kitajski predsednik Xi Jinping v soboto sestal z južnokorejskim premierom Han Duk Suom, je eden od… »

Severna Koreja izgnala ameriškega vojaka, ki je v ameriškem pridržanju na Kitajskem

RTV Slovenija 27.09.2023
Ameriškega vojaka Travisa Kinga, ki je julija stekel iz Južne v Severno Korejo, je Pjongjang izgnal in je v ameriškem pridržanju na Kitajskem. Pjongjang je Kinga izgnal, potem ko je končal preiskavo njegovega "nezakonitega" vstopa v državo, poroča… »

Severna Koreja izgnala ameriškega vojaka

SiolNET 27.09.2023
Severna Koreja se je odločila izgnati ameriškega vojaka Travisa Kinga, ki je julija nezakonito vstopil na njeno ozemlje. Ameriške oblasti so medtem sporočile, da je King zdaj že v njihovem priporu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Po… »

Površnost pri cenzuri? "Sporna" vozila v spremstvu Kim Džong Una.

SiolNET 22.09.2023
Spremstvo predsednika Severne Koreje med obiskom Rusije so sestavljali tudi novi Hyundaievi kombiji, ki so eden pokazateljev tehničnega razvoja sosedne Južne Koreje. Hyundai tega modela v Sloveniji še ne prodaja. Foto: Gregor Pavšič Kim Džong Un je… »

Lukašenkov predlog Putinu k obuditvi starega zavezništva

Zurnal24 15.09.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v črnomorskem letovišču Soči na srečanju z beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom zagovarjal rusko sodelovanje s Severno Korejo in vztrajal, da to nikogar ne ogroža. Lukašenko je Putinu predlagal, da… »

Putin sprejel Kimovo vabilo na obisk Severne Koreje, Washington grozi z novimi sankcijami

RTV Slovenija 14.09.2023
Kim Džong Un je na srednem srečanju ruskega predsednika Vladimirja Putina povabil na obisk v Severno Korejo. Zahodne države in Japonska so ob tem vse bolj zaskrbljene zaradi morebitnega vojaškega sodelovanja med voditeljema. Po poročanju… »

Putin gre v Severno Korejo

Mladina 14.09.2023
Rusija in Severna Koreja sta zgodovinski zaveznici, proti obema pa je mednarodna skupnost uvedla sankcije. Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je v sredo ob koncu obiska v Rusiji povabil ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj obišče Severno Korejo… »

Nevarna zaveznika v orožju

Dnevnik 13.09.2023
Srečanje med Putinom in Kim Jong Unom na ruskem Daljnem vzhodu bi lahko pomenilo, da bo Severna Koreja z rusko pomočjo postala velika jedrska sila. Vsekakor gre za protizahodno zavezništvo, v katerem je vsaj z eno nogo Kitajska, ki Severni Koreji… »

Novice dneva »

Avtocesta pred Brezovico zaradi nesreče zaprta

Dnevnik pred 24 minutamiše 3 povezane

Branilci naslova v zaostanku

Zurnal24 pred 37 minutamiše 3 povezane

Najstnik napadel z nožem, policija odgovorila s streli

Zurnal24 pred 24 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem