Severna Makedonija

Razdelili bodo 36.000 brezplačnih železniških vozovnic

Zurnal24 04.10.2023
Evropska komisija je danes objavila jesenski razpis DiscoverEU, v okviru katerega bo mladim, rojenim leta 2005, podelila 36.000 brezplačnih vozovnic za vlak, so sporočili iz Bruslja. Prijave na evropskem mladinskem portalu zbirajo do prihodnje srede… »

Odnos do Rusije lahko upočasni skupno približevanje EU

Delo 28.09.2023
Severna Makedonija je trikrat izganjala ruske diplomate, močan vpliv Moskve v Srbiji in BiH pa ne pojenja. V nadaljevanju preberite: Zadnja eskalacija dogodkov na Kosovu je znova odprla razpravo o vplivu Rusije na Zahodnem Balkanu. Medtem ko Evropska… »

Šarec v Severni Makedoniji podpisal sporazum o obrambnem sodelovanju

Dnevnik 26.09.2023
Obrambni minister Marjan Šarec je danes v Severni Makedoniji s svojo tamkajšnjo kolegico Slavjanko Petrovsko podpisal sporazum o obrambnem sodelovanju med državama, so sporočili z ministrstva za obrambo (MORS). Ob tem je kot pomembno označil… »

Slovenija bo Severni Makedoniji donirala sestavne in nadomestne dele za helikopter

RTV Slovenija 25.09.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je z makedonskim kolegom Oliverjem Spasovskim v Ljubljani podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči med slovenskim in makedonskim notranjim ministrstvom. Na podlagi memoranduma bo Slovenija Severni… »

Poklukar z makedonskim kolegom podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči

Dnevnik 25.09.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je danes z makedonskim kolegom Oliverjem Spasovskim v Ljubljani podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči med slovenskim in makedonskim notranjim ministrstvom. Ob tem je gostu čestital za proces… »

EPK 2028 bo Skopje, za katero "se zdi, da je bilo skozi stoletja ustvarjeno za ta izziv"

RTV Slovenija 22.09.2023
Skopje je bilo na dogodku v Hiši evropske zgodovine v Bruslju imenovano za Evropsko prestolnico kulture 2028. V ožji izbor se je ob prestolnici Severne Makedonije uvrstilo še črnogorsko primorsko mesto Budva. Razglasitve sta se med drugim udeležili… »

V papriki iz Severne Makedonije odkrili izjemno strupen pesticid

Necenzurirano 20.09.2023
Po srbrskih breskvah in poljskih slivah še strupene severnomakedonske paprike. Na Hrvaškem so v papriki, uvoženi iz Severne Makedonije, odkrili zelo strupen pesticid formetanat, opozorilo sistema hitrega obveščanja za živila in krmo (RASFF) povzema… »

Delovna nesreča v Izoli: Med prečrpavanjem betona huje poškodovana dva delavca

Necenzurirano 13.09.2023
Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta bila v delovni nesreči v Izoli poškodovana dva delavca. Na koncu izolske obvoznice je včeraj prišlo do delovne nesreče. Malo po 11. uri sta se namreč poškodovala dva delavca, sicer državljana… »

DELOVNA NESREČA NA IZOLSKI OBVOZNICI: Hudo poškodovana delavca prepeljana v UKC Ljubljana

Regional 13.09.2023
Včeraj nekaj minut po 11.00 je prišlo do delovne nesreče na koncu izolske obvoznice, so sporočili iz PU Koper. Do nesreče je prišlo med prečrpavanjem betona. Med prečrpavanjem betona se je zlomil krak železne roke in padel na delavca. 29-letnik… »

Trojica prinaša bogastvo

Dnevnik 13.09.2023
Z današnjimi štirimi tekmami (še štiri bodo jutri) se začenja nova sezona v rokometni ligi prvakov. Naslov prvaka iz minule brani nemški Magdeburg, ki je na svetovnih stavnicah tudi največji favorit za ponovno osvojitev lovorike. Med 16 ekipami, ki… »

Novice dneva »

Zadnja novica: V večjem delu Slovenije velika nevarnost toče

Zurnal24 pred 23 minutamiše 3 povezane

Kek: Fantje so položili izpit

Zurnal24 pred 8 uramiše 2 povezani

Julian Assange pred ameriškim sodiščem priznal krivdo

Zurnal24 pred 9 uramiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem