Severna Makedonija

Hibridna vojna prazni šole, draginja prazni pekarne

Delo 04.03.2023
Zaradi lažnih bombnih preplahov nazaj k šolanju na daljavo, državna regulacija cen kruha povzročila pomanjkanje. V nadaljevanju preberite: Javno življenje v Severni Makedoniji že mesece skoraj vsak dan hromijo bombni preplahi. Šolarji in dijaki so… »

Za Slovenke Šal'a ni šala

Delo 04.03.2023
Izbranke selektorja Dragana Adžića na Slovaškem na pripravljalnih tekmah zmagale in izgubile. Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi v kraju Šal'a na Slovaškem izgubila proti domači izbrani vrsti s 25:31 (13:13)… »

Borrell: Vučić in Kurti se strinjata s predlogom EU-ja za normalizacijo odnosov

RTV Slovenija 27.02.2023
Prvi diplomat EU-ja Josep Borrell je po srečanju s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem in kosovskim premierjem Albinom Kurtijem sporočil, da se voditelja strinjata s predlogom EU-ja za normalizacijo odnosov. O izvajanju se morajo še dogovoriti… »

Festival Gibanica: kraj, ker se srečajo poetike in formati sodobnega slovenskega plesa

RTV Slovenija 22.02.2023
V Ljubljani se s festivalom Gibanica začenja najrelevantnejša domača sodobnoplesna platforma. Predstave v letošnjem tekmovalnem programu med drugim načenjajo vprašanja tehnologije in telesa v razmerju do umetnosti, temo plesne prakse in drugo. S… »

Vsi poleti s falconom in pregrešno drag skok na Dunaj

Nova 24TV 18.02.2023
Ljubljana, DZ. Izjava predsednice DZ Urske Klakocar Zupancic in predsednika Sobranja Severne Makedonije Talata Xhaferija. Na začetku januarja je naslovnice medijev zapolnila predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič, ki si je… »

"Kaj plesna praksa je? Kam se lahko ples razvije naprej?" Odre bo zasedla enajsta Gibanica.

RTV Slovenija 18.02.2023
Tekmovalni program Gibanice letos temelji na izboru predstav, "ki gledajo naprej, ponujajo različne prihodnje načine plesne prakse, svežino ali predstave, ki so bile v prestopnem polju". Maja Kalafatić pojasnjuje, da je letos skupno prispelo 49… »

Klakočar Zupančičeva: Slovenija trdno podpira prijateljsko Severno Makedonijo

24ur 16.02.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je v Ljubljani sprejela predsednika sobranja Severne Makedonije Talata Xhaferija in izrazila podporo Slovenije članstvu Severne Makedonije v EU. Kot je dejala, je pomembno, da države, ki si delijo vrednote in… »

Klakočar Zupančičeva: Slovenija podpira članstvo Severne Makedonije v EU

SiolNET 16.02.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes v Ljubljani sprejela predsednika sobranja Severne Makedonije Talata Xhaferija in izrazila podporo Slovenije članstvu Severne Makedonije v EU. Kot je dejala, je pomembno, da države, ki si delijo… »

Klakočar Zupančič: Slovenija si je in si bo prizadevala za članstvo Severne Makedonije v EU

Dnevnik 16.02.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes v Ljubljani sprejela predsednika sobranja Severne Makedonije Talata Xhaferija in izrazila podporo Slovenije članstvu Severne Makedonije v EU. Kot je dejala, je pomembno, da države, ki si delijo… »

Iz Gaziantepa v Gorico

Primorske 16.02.2023
Rušilni potres, ki je pretekli teden prizadel Turčijo, je vplival tudi na tamkajšnjo športno krajino. Nogometaši Gaziantepa so prekinili z aktivnostmi in v tej sezoni ne bodo nadaljevali državnega prvenstva, igralci pa iščejo začasno streho nad… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem