Severna Makedonija

Softnet izboljšal infrastukturo v Severni Makedoniji

Delo 02.02.2023
Podjetje Softnet širi svoje optično omrežje tako doma kot tudi v tujini. V zadnjih dveh letih so na Balkanu položili za dodatnih 200 kilometrov kablov, vključno z novo traso od Skopja do srbske meje. »Z zakupom optičnih vlaken imamo zelo zmogljivo… »

Odnosi med Bolgarijo in Severno Makedonijo se znova zaostrujejo

RTV Slovenija 28.01.2023
Odnosi med Severno Makedonijo in Bolgarijo so tudi po tem, ko so v Sofiji nehali onemogočati makedonsko evropsko pot, ostali napeti, v zadnjih dneh pa so se tako zaostrili, da so Bolgari svojega veleposlanika poklicali domov. Med razlogi sta napad na… »

S trebuhom za kruhom

Delo 28.01.2023
Napovedi kažejo, da bo na Balkanu zaradi izseljevanja kar kmalu zmanjkalo delovne sile. Izseljenci iz balkanskih držav domov pošljejo toliko denarja, kot znaša desetina povprečja BDP teh držav, kažejo podatki OECD. Največ svojim družinam… »

Zbirajo za snežni plug v pobrateni severnomakedonski občini

Slovenske novice 26.01.2023
V Radencih sprožili akcijo za pomoč. Ena od tamkajšnjih ulic poimenovana po našem tragično ponesrečenem gasilcu Žanu Kofolu. Potem ko je Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona svojim slabo opremljenim kolegom iz pobratenega srbskega mesta… »

Iz dima in korupcije ne vidijo istega krivca za vojno

Delo 23.01.2023
V etnično pisani družbi se zdi ključni izziv za prihodnost ohraniti družbeno kohezivnost. V nadaljevanju preberite: Medtem ko z nestrpnostjo ugibajo, kateri korumpirani uradniki in politiki se bodo znašli na novem črnem seznamu ameriškega State… »

Bolgari nad sosede s čaščenjem legendarne atentatorke

Delo 19.01.2023
V senci napetosti na Kosovu in v BiH ostajajo skrite zadnje iskrice med Severno Makedonijo in Bolgarijo. V nadaljevanju preberite: »Naj živi Bolgarija! Makedonija je bolgarska!« Vzkliki bolgarskih desničarskih politikov sredi Skopja med prireditvijo… »

Olimpija po preobratu remizirala proti najbolj vroči poljski ekipi

SiolNET 19.01.2023
Kot zadnji izmed članov 1. SNL so se v koledarskem letu 2023 na pripravljalni tekmi predstavili še nogometaši Olimpije. V turškem Beleku so se pomerili z vodilnim poljskim prvoligašem Rakow Czestochowa in se z njim po festivalu zadetkov razšli brez… »

Slovenci naklonjeni teorijam zarote

Mladina 18.01.2023
Anketa razkriva, da prebivalci Slovenije nadpovprečno verjamejo v različne teorije zarote. Evropska družboslovna raziskava (ESS) za odboje 2020-2022 je izmerila delež ljudi, ki verjamejo v različne teorije zarote v štirinajstih evropskih državah… »

Albanijo stresel močnejši potres

Primorske 16.01.2023
Albanijo je v nedeljo malo pred 23. uro stresel potres z magnitudo 4,7, je objavil Evropski mediteranski seizmološki center (EMSC). Središče potresa je bilo 23 kilometrov severovzhodno od Tirane. Čutili so ga tudi v Bosni in Hercegovini, Severni… »

Nemčija bo dovolila prihod do 50.000 nekvalificiranih delavcev iz balkanskih držav

RTV Slovenija 12.01.2023
Nemčija bo zaradi pomanjkanja delovne sile podvojila kvote in bo dovolila prihod do 50.000 nekvalificiranih delavcev iz BiH-a in sosednjih držav. Več kot polovica nemških podjetij se sicer spopada s pomanjkanjem kvalificirane delovne sile. Po predlogu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem