Sirija

V arabskem svetu stavka v podporo Palestincem v Gazi

Delo 11.12.2023
Število potrjenih smrtnih žrtev v več kot en mesec trajajoči izraelski letalski in kopenski ofenzivi v Gazi bo v kratkem preseglo 18.000. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 19.30 Borrell bo predlagal sankcije proti skrajnim izraelskim… »

Varnostni alarm v Središču ob Dravi: Odkritje skupine tujcev sproža vprašanja in skrbi

Spodnje Podravje 08.12.2023
Na območju Središča ob Dravi so varnostne službe obravnavale pet državljanov Turčije in tri državljane Sirije. Incident je pritegnil pozornost javnosti zaradi povečanja števila obravnavanih tujcev na tem območju. Postopki s temi osebami še… »

Rakete nad Bagdad, napad na ameriško veleposlaništvo

SiolNET 08.12.2023
Navsezgodaj zjutraj je Bagdad zadelo več raket, eksplozije so odjeknile v bližini ameriške ambasade. O škodi poročil še ni, tudi odgovornosti za napad na ameriško veleposlaništvo doslej ni prevzela nobena skupina. Močno utrjeno zeleno cono v… »

SKOČIL IZ AVTA IN JO UCVRL PROTI POSTOJNI: Na kraju pustil šest migrantov

Regional 06.12.2023
Včeraj ob 21. uri so na avtocesti pri Razdrtem, v smeri proti Kopru, policisti ustavljali osebni avtomobil VW Touran, romunske registracije. Voznik je vozil po voznem pasu, nato zavil na prehitevalni pas in nenadoma ustavil ter skočil iz vozila… »

Dr. Milan Zver: EU ne bi smela več pisati »praznih čekov«

Savinjsko Šalaške 06.12.2023
Evropski poslanec dr. Milan Zver je danes kot stalni poročevalec Evropskega parlamenta za skrbniške sklade, težke kar 76 milijard, nagovoril člane upravnega odbora sklada EU za odziv na krizo v Siriji. »Pomoč EU je dosegla kar 10 milijonov Sirijcev… »

V snežni noči prijeli 90 ilegalcev in tihotapca

Nova 24TV 30.11.2023
Foto: epa Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah prijeli 90 ilegalnih migrantov in ukrajinskega tihotapca. Včeraj, nekaj po 19. uri, so policisti na območju Slovenske vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen T-cros… »

Države Bližnjega vzhoda preplavil captagon, ki poganja gospodarstvo Sirije

RTV Slovenija 26.11.2023
Bližnji vzhod je v zadnjih letih priča razmahu uporabe mamila captagon, ki ga večinoma proizvajajo v Siriji pod okriljem družine predsednika Bašarja Al Asada in ga, tudi čez Evropo, tihotapijo proti jugu v Savdsko Arabijo in druge zalivske države… »

Konec vojne v 24 urah ali totalno uničenje?

Delo 17.11.2023
Zdi se, da si Zahod prevečkrat postavlja vprašanje, ali se mir finančno in politično izplača. Vztrajno kršenje človekovih pravic prej ali slej vodi v vojno. Če politiki kršenje človekovih pravic sicer obsojajo, dejansko pa ga pasivno… »

Tihotapec s šestimi ilegalci bežal pred policijo 220 na uro

Nova 24TV 14.11.2023
Slika je simbolična. (Foto: epa) Nekaj po 21. uri so policisti med Čatežem ob Savi in Drnovim zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, vozil je… »

Tihotapec ljudi bežal pred policisti in vozil tudi 220 kilometrov na uro

RTV Slovenija 14.11.2023
Novomeški policisti so v ponedeljek nekaj po 21. uri obravnavali voznika, ki na dolenjski avtocesti ni upošteval njihovih navodil, naj ustavi, ampak je s pospešeno vožnjo odpeljal naprej. Ustavila ga je šele okvara vozila. Vozil je tudi z okoli 220… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem