Sirija

Pakistan strogo prepovedal novoletna praznovanja

SiolNET 28.12.2023
Pakistanska vlada je danes v znak solidarnosti s Palestinci zaradi vojne v Gazi prepovedala prireditve ob prihajajočem novem letu, je sporočil začasni predsednik vlade Anvar ul Hak Kakar. "Ob upoštevanju resno zaskrbljujočih razmer v Palestini in v… »

V vozilih tihotapila migrante čez mejo

Gorenjski glas 28.12.2023
Kranjska Gora, Hotemaže – Policisti so v četrtek nekaj pred 23. uro na območju Kranjske Gore ustavili avtomobil madžarskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Moldavije. V postopku so ugotovili, da je prevažal šest državljanov Sirije. V… »

ZDA napadle proiransko milico v Iraku, v regiji napeto na več koncih

Dnevnik 27.12.2023
Žarišča na Bližnjem vzhodu se kvečjemu širijo. Ob vojni v Gazi so ameriški vojaki v Iraku in Siriji tarča napadov, ZDA vračajo udarec z letalskim bombardiranjem proiranske milice, v Rdečem morju napadi iz Jemna otežujejo plovbo, enotnega… »

Turčija v zračnih napadih ubila skoraj 60 Kurdov v Siriji in Iraku

Delo 27.12.2023
Turški napadi so bili usmerjeni na bolnišnice, bencinske črpalke, mline, silose in civilne domove. Turčija je v zračnih napadih na Kurdsko manjšino na severu Sirije in Iraka ubila 59 ljudi, je danes sporočilo turško obrambno ministrstvo. Skupno… »

ZDA izrazile zaskrbljenost zaradi poročil o iranski pospešitvi proizvodnje obogatenega urana

RTV Slovenija 27.12.2023
Svet Bele hiše za nacionalno varnost je izrazil zaskrbljenost zaradi poročila Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), da je Iran pospešil proizvodnjo obogatenega urana. Iran je medtem ocenil, da v poročilu ni ničesar novega. Tiskovni… »

Uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje

Gorenjski glas 26.12.2023
Kranj – Policisti Policijske postaje za izravnale ukrepe Kranj so v torek okoli poldneva na gorenjski avtocesti kontrolirali 28-letnega voznika avtomobila, državljana Sirije s prebivališčem v Nemčiji. Policistom se je pri kontroli izkazal tudi z… »

Iran po smrti generala Izraelu zagrozil s povračilnimi ukrepi

Dnevnik 26.12.2023
Smrt iranskega generala, ki je bil v ponedeljek ubit v domnevnem izraelskem zračnem napadu v Siriji, povečuje napetosti na Bližnjem vzhodu. Iran je zaradi smrti generala iranske revolucionarne garde Sejeda Razija Musavija Izraelu zagrozil s… »

Bagdad obsodil ameriške napade na proiranske milice v Iraku

RTV Slovenija 26.12.2023
Iraška vlada je obsodila ameriške napade na položaje iraške vojske, v katerih je bil po navedbah Bagdada ubit en vojak, potem ko so ZDA napadle objekte proiranskih sil v Iraku. Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je sporočil, da so ameriške… »

Papež v božični poslanici: Naj se končata podžiganje nasilja in sovraštva

RTV Slovenija 25.12.2023
Papež Frančišek je v božični poslanici dejal, da so otroci, ki umirajo v vojnah, "mali Jezusi današnjega časa", ob tem pa pozval h končanju vojne med Izraelom in Hamasom. 87-letni Frančišek je ob praznovanju 11. božiča svojega pontifikata… »

Tisoče kilometrov od Maroka

Mladina 22.12.2023
Katere poti tujce iz oddaljenih krajev vodijo v Slovenijo? Od kod prihajajo, kje vse so bili in po kateri poti so prišli k nam? Prejšnji četrtek je na ljubljanskem letališču pristalo letalo iz Turčije s 23 državljani Sirije – štirimi družinami… »

Novice dneva »

ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT

Dnevnik pred dvema urama

Transformacija droga

Dnevnik pred dvema urama
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem