Sirija

Ukrajinsko – sirijska naveza prevoza migrantov se nadaljuje

Savinjsko Šalaške 29.01.2024
V soboto, nekaj čez 21. uro, so policisti v Stranicah – Slovenske Konjice, ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal pet državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno… »

V napadu z dronom v Jordaniji ubiti trije ameriški vojaki

SiolNET 28.01.2024
V napadu z dronom so bili v vojaškem oporišču v Jordaniji ubiti trije ameriški vojaki, še 25 je bilo ranjenih, je danes sporočila ameriška vojska. Predsednik ZDA Joe Biden je v izjavi zatrdil, da so napad izvedle skrajne skupine, ki uživajo… »

Biden po napadu na ameriške vojake: Od krivcev bomo terjali odgovornost

Dnevnik 28.01.2024
V napadu z dronom so bili v vojaškem oporišču v Jordaniji ubiti trije ameriški vojaki, še 25 je bilo ranjenih, je danes sporočila ameriška vojska. Predsednik ZDA Joe Biden je v izjavi zatrdil, da so napad izvedle skrajne skupine, ki uživajo… »

V napadu z brezpilotnim letalnikom ubiti trije ameriški vojaki. Je bil napad res v Jordaniji?

RTV Slovenija 28.01.2024
Predsednik ZDA Joe Biden je sporočil, da so bili v napadu z brezpilotnim letalnikom na severovzhodu Jordanije blizu Sirije ubiti trije ameriški vojaki, več deset je ranjenih. Iz Amana medtem sporočajo, da je napadeno oporišče pravzaprav v Siriji… »

KJE BODO NASTANJENI? V Slovenijo trajno preselili še 50 beguncev

Regional 26.01.2024
V Slovenijo je v četrtek v okviru projekta trajne preselitve iz Turčije, v katerem se je država zavezala sprejeti 50 beguncev, prispelo še 27 državljanov Afganistana, pretežno družin. Osebam bo ob prihodu priznan status begunca, nastanitev pa jim… »

Sirijci spet ilegalno čez državno mejo

Savinjsko Šalaške 26.01.2024
Danes zjutraj ob 00.35 uri, so policisti v Libeličah ustavili poljskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito… »

Mesečniki

Mladina 26.01.2024
Izraelski atentati v Libanonu, napadi hutijev v Rdečem morju, iranski zračni napadi v Siriji in Iraku: se vse območje združuje v eno veliko vojno? Vila kurdskega gradbenega mogotca Pešrava Dizajija je bila razkošna, velika kot palača, obdana z… »

ZDA napadle položaje proiranskih milic v Iraku

RTV Slovenija 24.01.2024
ZDA so v Iraku napadle položaje proiranskih milic kot odgovor na napade na ameriško osebje na iraškem in sirskem ozemlju. "Ameriške vojaške sile so izvedle sorazmerne napade na tri objekte, ki so jih v Iraku uporabljale oborožena skupina Kataib… »

Katanec se je s svojimi izbranci prebil v osmino finala

Delo 24.01.2024
Uzbekistanski nogometaši so pod vodstvom slovenskega selektorja na azijskem prvenstvu proti favoriziranim Avstralcem iztržili neodločen izid. Na azijskem prvenstvu v nogometu, ki ga gosti Katar, so se Uzbekistanci pod vodstvom slovenskega selektorja… »

Ameriške sile napadle proiranske cilje v Iraku

SiolNET 24.01.2024
Ameriške sile so v odgovor na napade na ameriško osebje v Iraku in Siriji napadle objekte, ki jih v Iraku uporabljajo proiranske skupine, je po poročanju AFP v torek povedal obrambni minister Lloyd Austin. Napadi so se zgodili le nekaj dni po tem, ko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem