Slovenija

Zorana Zupančiča bo nasledil Jurij Tepeš

Dnevnik pred 24 urami
Zoran Zupančič ni več glavni trener slovenske ženske reprezentance A v smučarskih skokih. Odločitev je sprejel sam, nasledil pa ga bo Jurij Tepeš, ki podporne ekipe še nima izbrane. Najuspešnejši trener ženske reprezentance A v smučarskih… »

Dež v Dubaju

Dnevnik pred 24 urami
Ne le nad Slovenijo, vreme se je v torek hudo zneslo tudi nad praviloma sončnimi Združenimi arabskimi emirati. Deževalo je ves torek in do večera so v Dubaju namerili toliko padavin, kot jih običajno zabeležijo v letu in pol, kar je tudi največja… »

Načrti za prihodnost čistejših energij in njihove učinkovitejše rabe

Dnevnik pred 24 urami
Čeprav so dolgo znani pozitivni učinki koriščenja sonca in vetra, je ozaveščanje javnosti skozi akcije, ki jih vodi Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, izjemno dobrodošlo. Razumevanje nujnega prehoda k čisti energiji je proces, ki… »

Razvoj inovativnih tehnologij za vozila prihodnosti

Dnevnik pred 24 urami
Slovenska avtomobilska industrija je leta 2021 sprejela odločitev o celoviti zeleni in digitalni preobrazbi. Oblikovala je Misijo Gremo (GREen MObility), vzorčni primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero avtomobilska podjetja… »

Vremenoslovci: Klestila toča, v petek se pozebi ne bomo izognili

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Po nekaterih krajih v Sloveniji je tudi danes klestila toča. Tudi današnje nevihte niso nedolžne, kar se ledenih zrn tiče. Okoli 13. ure je Rakičan v Prekmurju prešla nevihta s sodro oziroma manjšo točo, ki je svoj pečat pustila na sadnem drevju… »

Pravilo 3x2, ki rešuje še tako objestne voznike

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Možnost, da vam v Sloveniji zaradi nevarnih in objestnih prometnih prekrškov odvzamejo vozilo, je skoraj manjša od zadetka na loteriji, vsaj dokler ne nosite očal. Iz kronike zadnjih dni: "Mariborski prometni policisti so včeraj na Titovi cesti v… »

Lekić Poljšak: Za kakovostno izvajanje storitev nam primanjkuje 3600 zaposlenih

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
"V nobeni evropski državi si uporabnik s povprečno pokojnino ne more pokriti institucionalnega varstva pa tudi ne takšne oblike storitve pomoči na domu, kot jo imamo," je opozorila predsednica skupščine skupnosti socialnih zavodov Valerija Lekić… »

Kamničanke po petih nizih povedle v finalu DP-ja

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Mariborčanke so dvakrat vodile na prvi tekmi finala državnega prvenstva v odbojki, a na koncu so Kamničanke po gladko dobljenem petem nizu povedle z 1:0 v zmagah. Končni izid 3:2 (-21, 19, -17, 12, 5) razkriva velika nihanja na obeh straneh. Tekma… »

Ob 60-letnici brniškega letališča želje, da postane letališče prve izbire v regiji

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so praznovali 60-letnico. Zadnje desetletje letališče upravlja Fraport Slovenija, ki je v naložbe doslej vložil več kot 60 milijonov evrov, nove pa napoveduje tudi v prihodnjem desetletju. Na slovesnosti je… »

Potrebujemo lastno infrastrukturo za ravnanje z odpadki

Delo pred 1 dnevom
Stroka poziva k zagotavljanju zanesljivih podatkov in transparentnejšem obveščanju javnosti. Slovenija ima uspešen sistem zbiranja in ločevanja odpadkov – stopnja recikliranja je med najvišjimi v Evropi. Rešiti pa bo treba vprašanje upravljanja… »

Novice dneva »

Uvodnik / Han je sprememba?

Mladina pred 23 minutami

Zmagovalni posel

Mladina pred 23 minutami

Priročnik za korupcijo

Mladina pred 23 minutami

Dobri ruski vohuni

Mladina pred 23 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem