Tanja Fajon

Prednik, Beočanin in Brglez menijo, da je bila predstavitev Vesela za EU-komisarja prezgodnja

RTV Slovenija pred 29 dnevi
SD bo imel v soboto izredni kongres, na katerem bo izvolil novo vodstvo. Za naslednika Tanje Fajon na čelu SD-ja se potegujejo trije kandidati, vodja poslancev Jani Prednik, evropski poslanec Milan Brglez in ajdovski župan Tadej Beočanin. Razlog za… »

Golob solira, SD in Levica pa ...

Zurnal24 pred 30 dnevi
V koalicijskih strankah SD in Levica so ob današnji napovedi Gibanja Svoboda, da bo njihov kandidat za evropskega komisarja nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, previdni. Zavedajo se, da ima Svoboda pri imenovanju kandidata nesporno… »

Slovenija je podprla zagotovitev dolgoročne podpore Ukrajini

RTV Slovenija 04.04.2024
Zunanji ministri članic Nata so podprli zamisel o dolgoročni vzdržni pomoči Ukrajini, je v Bruslju dejala slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon. Zagotovitev dolgoročne podpore Ukrajini je podprla tudi Slovenija. Kot je dejala Fajon, so na… »

»Ne verjamem samo v Ameriko. Tako kot ne verjamem samo v Evropo.«

Mladina 04.04.2024
Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg je poudaril, da so ZDA in Evropa v Natu skupaj močnejši. Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon pa je NATO označila za zavezništvo vrednot, ki nam daje varnost in stabilnost. Generalni sekretar Nata… »

Vojna v Gazi: Prekinitev spopadov ima prednost pred priznanjem državnosti

Dnevnik 29.03.2024
Slovenija se s trojico članic EU dogovarja za priznanje Palestine, če prizadevanja za trajno prekinitev spopadov v Gazi in dosego trajnega miru med Izraelci in Palestinci ne bi obrodila sadov. A prednostna naloga slovenske diplomacije je doseči… »

Fajon: Če ne bo trajnega premirja v Gazi, bomo priznali državo Palestino

RTV Slovenija 29.03.2024
Slovenija se še z vsaj tremi državami EU-ja dogovarja za priznanje Palestine, če ne bo mogoče doseči primarnega cilja vzpostavitve trajnega premirja v Gazi in začetka pogovorov o rešitvi dveh držav, je povedala zunanja ministrica Tanja Fajon… »

Koliko zaslužijo Golob, Fajonova, Mesec ...

Necenzurirano 27.03.2024
Nova ministrica za pravosodje Andreja Katič bo ministrsko plačo prvič prejela pri izplačilu aprila. Ko je poslanka Mateja Čalušić prišla v vlado za ministrico, se ji je plača popravila. Koliko zaslužijo štirje podpredsedniki vlade? Predsednik… »

Zunanji ministri C5 na srečanju v Ljubljani pozdravili resolucijo VS-ja ZN-a o Gazi

RTV Slovenija 26.03.2024
Zunanji ministri skupine C5 so pozdravili resolucijo Varnostnega sveta ZN-a, ki zahteva takojšnjo prekinitev ognja v Gazi med muslimanskim svetim mesecem ramazanom, ter pozvali h krepitvi dobave pomoči in izpustitvi zajetih talcev. "Upamo, da bo na… »

JE TO ZAČETEK KONCA TRPLJENJA CIVILISTOV V GAZI? Slovenija sprejetje resolucije Varnostnega sveta označila za pomembno

Regional 25.03.2024
Danes je pomemben dan, ki pomeni začetek konca trpljenja civilistov v Gazi, je po sprejetju resolucije z zahtevo po takojšnji prekinitvi ognja v enklavi dejal slovenski veleposlanik v VS ZN Samuel Žbogar. Sprejetje resolucije v VS ZN so pozdravili tudi… »

Fajon obljubila nadaljnjo podporo BiH na poti v EU

Mladina 25.03.2024
Voditelji držav članic EU so minuli četrtek v Bruslju potrdili začetek pristopnih pogajanj z Bosno in Hercegovino. Slovenija je Bosno in Hercegovino podpirala pri reformah na poti v EU in jo bo tudi v prihodnje, je danes v Sarajevu po pogovorih z… »

Novice dneva »

Izraelska vojska napada cilje v Rafi

Zurnal24 pred 10 uramiše 4 povezane

Voznica začetnica divjala z več kot 200 km/h

Zurnal24 pred 10 uramiše 4 povezane

Ministrstvo končno prevzelo podrtijo na Litijski 51

Necenzurirano pred 5 uramiše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem