Tanja Fajon

Slovenija podpira uporabo ruskega premoženja za nabavo orožja za Ukrajino

Mladina 18.03.2024
Bruselj bo predlog predstavil še ta teden. Slovenija podpira predlog, da se del prihodkov od upravljanja ruskega premoženja, zamrznjenega v okviru sankcij, porabi za financiranje nabav orožja za Ukrajino, je danes ob robu zasedanja zunanjih ministrov… »

Tanja Fajon: Slovenija podpira nabavo orožja za Ukrajino z ruskim premoženjem

Delo 18.03.2024
Bruselj bo predlog pravne podlage glede uporabe teh sredstev po neuradnih informacijah predstavil še ta teden. Slovenija podpira predlog, da se del prihodkov od upravljanja ruskega premoženja, zamrznjenega v okviru sankcij, porabi za financiranje nabav… »

Slovenija izida ruskih volitev na ukrajinskih ozemljih ne bo priznala

Mladina 18.03.2024
Slovenija obsoja izvedbo volitev na zasedenih ukrajinskih ozemljih. Slovenija je danes obsodila izvedbo predsedniških volitev na ukrajinskih ozemljih pod rusko zasedbo in zatrdila, da njihovega izida ne bi priznala. Zunanja ministrica Tanja Fajon pa je v… »

Slovenija Ukrajini predala tretje reševalno vozilo

Dnevnik 14.03.2024
Veleposlanica Slovenije v Ukrajini Mateja Prevolšek je danes eni od porodnišnic v Kijevu predala novo reševalno vozilo, opremljeno za prevoz novorojenčkov in nedonošenčkov, so na omrežju X sporočili z veleposlaništva Slovenije v Kijevu. Dodali… »

"ZELO ZASLUŽENO": Von der Leyen napovedala, Fajon pa pozdravila priporočilo za začetek pristopnih pogajanj z BiH

Regional 12.03.2024
Zunanja ministrica Tanja Fajon je pozdravila današnjo napoved predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da bo Bruselj Svetu EU priporočil začetek pristopnih pogajanj z BiH. Zdaj je na voditeljih članic, da dajo končno zeleno luč, je Fajon… »

Se Tanja Fajon vrača na RTV Slovenija? Tako je odgovorila.

Zurnal24 11.03.2024
Predsednica stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon pušča odprto možnost, da se vrne v službo na RTV Slovenija, kjer je kot novinarka in dopisnica delovala pred vključitvijo v politiko. Bo Tanja Fajon po vašem mnenju še predsednica Socialnih… »

Tanja Fajon o svoji prihodnosti in službi na RTV Slovenija

Delo 10.03.2024
Predsednica SD o tem, kako naprej. Zakaj izstopa iz Inštituta 1. maj. Zakaj je zavrnila mesto vodilne kandidatke. Pred volilnim kongresom, ki bo 13. aprila, se bo v ponedeljek v SD izteklo evidentiranje kandidatov za vodstvena mesta. Še dodatni teden pa… »

SLOVENIJA BO REŠEVALA PODSAHARSKO AFRIKO: Ministrstvo Tanje Fajon v nov večmilijonski razpis za nevladnike

Regional 10.03.2024
Zunanje ministrstvo, ki ga vodi Tanja Fajon, ponuja več kot tri milijone evrov za nevladne organizacije, ki bodo reševale Podsaharsko Afriko. Pred dnevi je bil objavljen razpis za humanitarne projekte, ki naj bi jih slovenski nevladniki izvajali v… »

Fajon ob obisku predstavnic izraelskih in palestinskih mirovnih organizacij: Slovenija ni propalestinska ali proizraelska

Dnevnik 08.03.2024
Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ob mednarodnem dnevu žensk gosti članici izraelske organizacije Women Wage Peace, Manuelo Rothstein in Enam Odoh, ter ustanoviteljico palestinske organizacije Women of the Sun, Reem Hajajreh… »

Tanja Fajon zavrača poziv strankarskega kolega

Delo 08.03.2024
Pismo evropskega poslanca zunanji ministrici je del dinamike pred aprilskim kongresom SD in priprav na evropske volitve. V nadaljevanju preberite: Poziva evropskega poslanca Milana Brgleza (SD) zunanji ministrici Tanji Fajon, da zaradi izraelskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem