Turska

ERDOGAN OSTAJA PREDSEDNIK: Čestitala mu je tudi Pirc Musarjeva (FOTO, VIDEO)

Regional 29.05.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je zvečer razglasil zmago v drugem krogu predsedniških volitev, v katerem se je pomeril s kandidatom združene opozicije Kemalom Kilicdaroglujem. Kasneje je njegovo zmago potrdila tudi turška volilna komisija… »

Erdogan na čelu države še pet let: "Turčija je danes zmagala"

RTV Slovenija 28.05.2023
Recep Tayyip Erdogan je po 99,43 odstotka preštetih glasovnic dobil 52,14 odstotka glasov, njegov protikandidat Kemal Kilicardoglu pa slabih 48 odstotkov, je sporočila turška volilna komisija. S tem je Erdogan dobil nov petletni mandat. Erdogan, ki je… »

Turški mediji: Po skoraj polovici preštetih glasov vodi Erdogan

Delo 28.05.2023
Izidi drugega kroga predsedniških volitev bodo znani prej kot izidi prvega kroga, saj sta tokrat na glasovnici le dva kandidata. Po skoraj polovici preštetih glasov v drugem krogu predsedniških volitev vodi trenutni predsednik Recep Tayyip Erdogan… »

Kandidata za predsednika Turčije oddala svoj glas v drugem krogu volitev

Zurnal24 28.05.2023
Vodja turške opozicije Kemal Kilicdaroglu je po oddaji glasu v današnjem drugem krogu volitev za predsednika Turčije v Ankari pozval volivce, naj se "znebijo avtoritarnega režima", trenutni predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je volivce znova pozval k… »

Oče naš

Delo 28.05.2023
Na Brezjah je bil nekoč zadihan moj predhodnik, dve desetletji pozneje sem v spomin nanj tamkaj krvavi pot gonil jaz. Planjava, Kamniško sedlo, Brana, Turska gora, Kamniški vrh, velika Planina, božji hram sv. Primoža, pa nad njim manjši sv. Petra… »

Nasilje v Srbiji

Gorenjski glas 20.05.2023
Srbi in Srbija so bili v svoji zgodovini pogosto žrtve tujega nasilja, od turške okupacije do bombardiranja Nata leta 1999. Hkrati pa je ves čas navzoče nasilje v Srbiji sami, zadnja primera sta nedavna strelska obračuna …. Kultura nasilja Po… »

Recep Tayyip Erdoğan: Odprta vrata za nadaljevanje vladavine

Delo 19.05.2023
Vse kaže, da bo Recep Tayyip Erdoğan še naprej vladal Turčiji. V nadaljevanju preberite: Volitve v Turčiji – predsedniške, parlamentarne in lokalne – imajo zadnjih dvajset let, odkar državo vodita 69-letni Recep Tayyip Erdoğan in njegova… »

Pred Turčijo še 12 dni napetosti in negotovosti

RTV Slovenija 16.05.2023
V oddaji Globus so govorili o volitvah v Turčiji. Volitve so referendum o tem, ali si turška država, ki letos praznuje 100 let republike, želi še pet let Erdoganove oblasti ali pa je pripravljena na spremembe. 28. maja bo drugi krog predsedniških… »

Potres nasprotno od pričakovanj ni načel podpore Erdoganu, ki je slavil na prizadetih območjih

RTV Slovenija 16.05.2023
Čeprav so mnogi napovedovali, da lahko turški predsednik Tayyip Erdogan izgubi volitve zaradi počasnega odziva oblasti po februarskem potresu, pa je njegova vladajoča stranka AKP zmagala kar v 10 od 11 pokrajin, ki jih je prizadel potres. Na… »

Durhamovo poročilo: FBI ne bi smel začeti preiskave o domnevnem ruskem sodelovanju

Nova 24TV 16.05.2023
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump (Foto: epa) V ponedeljek je bilo objavljeno poročilo posebnega preiskovalca Johna Durhama, ki je bil zadolžen, da preveri preiskavo FBI proti Trumpovi kampanji zaradi ruskega dogovarjanja. V poročilu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem