Turska

Predsednik Turčije bo izvoljen v drugem krogu

Dnevnik 15.05.2023
V Turčiji bo za izvolitev predsednika potreben drugi krog volitev, ki bodo v nedeljo, 28. maja, je danes sporočil vodja turške vrhovne volilne komisije (YSK) Ahmet Yener. Sedanjemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu v nedeljo v prvem krogu ni uspelo… »

Turške volitve: Erdogan in Kilicdaroglu se bosta pomerila v drugem krogu

Nova 24TV 15.05.2023
Turški volivci se bodo podali v drugi krog volitev. (Vir: AFP) Turški volivci in volivke so bodo morali še enkrat podati na volišča. V tekmi med dolgoletnim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom in Kemalom Kilicdaroglom noben ni uspel zbrati… »

Turčija najverjetneje ostaja na stari poti

Delo 15.05.2023
Erdoğan je do zdaj sorazmerno spretno krmaril med Moskvo in Kijevom, hkrati pa švedsko in finsko pridruževanje zvezi Nato izkoristil za lastne interese. V nadaljevanju preberite: Letos Turčija praznuje dve zelo pomembni obletnici: 29. oktobra bo… »

Volitve v Turčiji: Erdogan in Kiliçdaroglu v drugi krog

Dnevnik 14.05.2023
Po skorajda vseh preštetih glasovnicah je v Turčiji ponoči postalo jasno, da se drugemu krogu predsedniških volitev ne bo možno izogniti. Na parlamentarnih volitvah je AKP izgubila skoraj desetino svojih poslanskih sedežev, a je ostala najmočnejša… »

Tesen volilni spopad dveh vizij turške prihodnosti

Delo 14.05.2023
Po polovici preštetih glasov v Turčiji vodi dosedanji predsednik Recep Tayyip Erdogan. Že v jutranjih urah je bilo jasno, da bo udeležba na letošnjih težko pričakovanih predsedniških in parlamentarnih volitvah v Turčiji višja, kot je bila na… »

Turčija pred zgodovinskimi volitvami: Poenotena opozicija trese avtokracijo

Dnevnik 13.05.2023
Po 21 letih vladavine stranke Reçepa Tayyipa Erdogana je Turčija morda pred velikimi političnimi spremembami, ki utegnejo imeti močan vpliv tako na njena domača razmerja kot tudi na položaj Turčije v mednarodnih odnosih. Po februarskem potresu na… »

Turške volitve vzbujajo skrb

Delo 12.05.2023
Uefa zanika novo selitev finala lige prvakov iz Istanbula. Potem ko je angleški časnik Daily Mail nedavno poročal o tem, da bi lahko Lizbona vskočila kot nadomestni gostitelj finala nogometne lige prvakov, če bi v Istanbulu ob turških predsedniških… »

Lahko "turški Gandi" Kılıçdaroğlu prekine 20 let Erdoğanove Turčije?

RTV Slovenija 11.05.2023
V Turčiji bodo v nedeljo volitve, po mnenju številnih prelomne, saj bi lahko pomenile konec 20-letne vladavine Recepa Tayyipa Erdoğana in njegove stranke AKP. Izzivalec je njegovo "diametralno nasprotje" Kemal Kılıçdaroğlu. Turške volitve imajo… »

Turčija: Erdoganu se nakazuje volilni poraz

Dnevnik 10.05.2023
Vrsta anket napoveduje velik uspeh turške opozicije na nedeljskih predsedniških in parlamentarnih volitvah. Republikanska ljudska stranka, ki ji je uspelo združiti raznoliko opozicijo, in njen predsedniški kandidat Kemal Kilicdaroglu naj bi premagala… »

Fenerbahče izsilil peto tekmo proti Olympiacosu

RTV Slovenija 05.05.2023
Boj Fenerbahčeja in Olympiacosa za uvrstitev med najboljše štiri ekipe Evrolige se nadaljuje, potem ko je turška ekipa na domačem parketu premagala grško (73:69) in izenačila četrtfinalno serijo na 2:2 v zmagah. Olympiacos je povedel z 0:5, Fener… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem