Turska

Erdogan po treh dneh znova v javnosti

SiolNET 29.04.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je danes prvič po treh dneh znova pojavil v javnosti, potem ko je zaradi zdravstvenih težav odpovedal dejavnosti v okviru kampanje pred prihajajočimi volitvami 14. maja, poroča francoska tiskovna agencija… »

Erdogan po treh dneh znova v javnosti

Primorske 29.04.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je danes prvič po treh dneh znova pojavil v javnosti, potem ko je zaradi zdravstvenih težav odpovedal aktivnosti v okviru kampanje pred prihajajočimi volitvami 14. maja, poroča francoska tiskovna agencija… »

Tako kot predsedniške bodo do konca odprte tudi parlamentarne volitve

Delo 26.04.2023
Tri tedne pred predsedniškimi in parlamentarnimi volitvami je predvolilna kampanja v Turčiji na vrhuncu. V nadaljevanju preberite: Volitvam, ki bi lahko po točno 20 letih vladavine Stranke pravičnosti in razvoja (AKP) in predsednika Recepa Tayyipa… »

Učenci OŠ Rodica zopet v vlogi mladih poročevalcev za okolje

Domžalec 20.04.2023
Devetošolci OŠ Rodica Svit Mandelj, Jerca Capuder, Tija Podgornik in Maja Manojlović smo že drugo leto zapored sodelovali z vrstniki iz turške šole Dokuz Eylül Koleji v mednarodnem projektu Young reporters for environment (YRE). Z mentorjema… »

Erdogan izgublja privlačnost: je konec obdobja vladavine s trdo roko?

SiolNET 18.04.2023
Ob stoletnici padca Osmanskega cesarstva in nastanka moderne turške države bodo turški volivci prihodnji mesec odločali, kakšna usoda bo doletela Recepa Tayyipa Erdogana, ki Turčijo bolj ali manj s trdo roko vodi že vse od leta 2003. Bodo volivci… »

Za prenovo Turčije je potrebna obnova njene demokracije

Finance.si 06.04.2023
Za obnovo turške demokracije bodo Turki morali odstaviti Erdogana, se spopasti z gradbenim lobijem in se potem lotiti obnove bistvenih institucij - za začetek morda novičarskih medijev… »

Finsko vprašanje je rešeno, švedsko še čaka na dva odgovora

Delo 01.04.2023
Zveza Nato si želi sprejeti novi članici na julijskem vrhu. V nadaljevanju preberite: Turški parlament je v sredo kot zadnji izmed 30 članic evroatlantskega zavezništva – to je v ponedeljek storila tudi Madžarska – podprl finsko priključitev… »

Turčija kot zadnja država potrdila vstop Finske v Nato. Švedska ostaja v čakalnici.

RTV Slovenija 31.03.2023
Turški parlament je soglasno podprl vstop Finske v zvezo Nato. Turčija je tako postala zadnja država članica zveze Nato, ki je ratificirala članstvo Finske v obrambnem zavezništvu. Pred vrati Severnoatlantskega zavezništva še vedno čaka Švedska… »

Število žrtev poplav v Turčiji narašča

Dnevnik 16.03.2023
Število žrtev poplav v jugovzhodni Turčiji, ki jo je nedavno prizadel silovit potres, se je povzpelo na 15. O novih žrtvah so poročali iz pokrajin Sanliurfa in Adiyaman, potem ko je bilo v sredo govora o desetih mrtvih in prav toliko pogrešanih… »

#foto Poplave prizadele potresno območje na jugovzhodu Turčije

Dnevnik 15.03.2023
V poplavah, ki so danes prizadele v nedavnih potresih uničena območja na jugovzhodu Turčije, je umrlo najmanj deset ljudi, prav toliko pa je tudi pogrešanih. Oblasti opozarjajo, da bo zaradi obilnih padavin končno število žrtev verjetno še… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem