Turska

Erdogan od Švedske zahteva izročitev "teroristov" pred potrditvijo vstopa v Nato

RTV Slovenija 16.01.2023
Finska in Švedska morata Turčiji izročiti približno 130 "teroristov", če želita, da parlament v Ankari potrdi njuni prošnji za vstop v zvezo Nato, je sporočil turški predsednik Tayyip Erdogan. Skandinavski državi sta za članstvo v… »

Odbojkarji ACH Volleyja kljub spodbudni igri niso bili kos veliki Perugii

24ur 11.01.2023
Odbojkarji ACH Volleyja so v 5. krogu skupine E Lige prvakov v domačem Tivoliju z 1:3 (-21, -15, 23, -15) izgubili proti favorizirani Sir Sicoma Monini Perugii, ki je tako dobila še 26. zaporedno tekmo v vseh tekmovanjih in si je pred zadnjim krogom s… »

Turško sodišče predsednico zdravniškega združenja obsodilo zaradi širjenja "teroristične propagande"

RTV Slovenija 11.01.2023
Turško sodišče je predsednico zdravniškega združenja in eno vodilnih zagovornic človekovih pravic Sebnem Korur Fincanci obsodilo na dve leti, osem mesecev in 15 dni zapora zaradi širjenja teroristične propagande. Ker je bila obsojena na manj kot… »

Zaradi poziva k preiskavi suma uporabe kemičnega orožja obsojena turška zdravnica

Primorske 11.01.2023
Turško sodišče je danes predsednico zdravniškega združenja in eno od vodilnih zagovornic človekovih pravic Sebnem Korur Fincanci obsodilo na dve leti in osem mesecev zapora. Obsodili so jo zaradi širjenja "teroristične propagande", ker je pozvala… »

Na ladji sta se Mitja in Alenka zaljubila, zdaj jih oddajata (FOTO)

Slovenske novice 10.01.2023
Mitjo in Alenko Mirtič so navdušila tradicionalna turška plovila. Začela s 50 evri v žepu. Mitja Mirtič je kot študent delal v podjetju, ki je organiziralo križarjenja po Dalmaciji. Tam se je srečal tudi z guleti, tradicionalnimi turškimi… »

Kdo izdeluje nutello?

Mladina 06.01.2023
Italijanski koncern Ferrero s sladkimi čokoladnimi izdelki zasluži milijarde. A koliko izkoriščanja tiči za pridelavo lešnikov, palmovega olja in kakava? In koliko otroškega dela? V daljavi se je lesketalo morje. Trinajstletni Savaş bi ga lahko… »

Na Hrvaškem namesto evrskega kovanca podtikajo turške lire in tajske bahte

24ur 04.01.2023
Najnovejša v nizu prevar, ki se na Hrvaškem pojavljajo ob uvedbi evra, je podtikanje kovancev turških lir in tajskih bahtov. Ti kovanci so namreč na videz zelo podobni evrskim, a njihova vrednost je od evra precej nižja. Hrvaška narodna banka je… »

Turška mirovniška invazija se nadaljuje

Delo 04.01.2023
Ankara hoče znova posaditi za pogajalsko mizo Moskvo in Kijev. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin. Naročite se lahko… »

Turčija za 1. maj in poletje do –30 odstotkov!

SiolNET 03.01.2023
Ko se odločamo, kje preživeti počitnice, se pogosto zanašamo na izkušnje drugih. Bodisi vprašamo sorodnike ali prijatelje, kje so se imeli res fino, bodisi pregledujemo ocene namestitev v priljubljenih letoviščih na spletu. V obeh primerih so že… »

Mogočna stara drevesa, ki so obtičala v mestnem betonu

Domžalec 24.04.2022
Učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo na OŠ Rodica (Svit Mandelj, Melani Benček, Lina Sajevic in Žiga Tomažič) smo se letos udeležili mednarodnega projekta YRE (Young Reporters for Environment). Naša skupina je sodelovala z vrstniki iz… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem