Ukrajina

(Nedeljski dnevnik) Če prideluješ krompir, moraš poznati uši

Dnevnik pred 20 dnevi
Seme slovenskega krompirja igorja je še vedno varno spravljeno. Od leta 1993 smo z žlahtnjenjem dobili 15 slovenskih sort krompirja. Za letošnje pomanjkanje semenskega krompirja ni kriva Ukrajina. Na Šentviško planoto se je od nekdaj z vse Tolminske… »

Vojne in nekaj povelikonočnih resnic

Delo pred 22 dnevi
Vojna v Gazi se kaže kot taka ali drugačna posledica vojne v Ukrajini. V nadaljevanju preberite: Mogoče je bilo nekaj globoko simboličnega v tem, da so okrog velikonočnega tridnevja naše mokro nebo pregrnili oblaki saharskega peska. Porjavili so… »

V ruskem napadu na Harkov najmanj šest smrtnih žrtev

Dnevnik pred 21 dnevi
V ruskem napadu na Harkov, drugo največje mesto v Ukrajini, je bilo ponoči ubitih najmanj šest ljudi, še vsaj deset je ranjenih, so davi sporočili župan mesta in reševalne službe. Tarča napada z iranskimi droni tipa šahed naj bi bilo več… »

Na Slovaškem volijo novega predsednika države

Delo pred 21 dnevi
Izid je negotov, bo pa v veliki meri narekoval prihodnjo zunanjepolitično usmeritev države. Slovaki danes izbirajo novega predsednika države. Za položaj se potegujeta nekdanji zunanji minister Ivan Korčok in trenutni predsednik parlamenta Peter… »

V novih ruskih napadih na Harkov šest ubitih, 10 ranjenih

RTV Slovenija pred 21 dnevi
Ruske sile so tik po polnoči izvedle nove napade na drugo največje mesto v Ukrajini Harkov, pri čemer je bilo ubitih šest civilistov, 10 ljudi pa je bilo ranjenih, so sporočili predstavniki regionalnih oblasti. Policija je sporočila, da je bilo… »

V ruskem napadu na Harkov najmanj šest smrtnih žrtev

Delo pred 21 dnevi
Napadi na Harkov, ki je izmed večjih ukrajinskih mest najbližje meji z Rusijo, se v zadnjih tednih zaostrujejo. V ruskem napadu na Harkov, drugo največje mesto v Ukrajini, je bilo ponoči ubitih najmanj šest ljudi, še vsaj deset je ranjenih, so davi… »

Janša ni glas Evrope, ampak Viktorja Orbana

Necenzurirano pred 21 dnevi
Z afero Voice of Europe je Janša znova padel v past, v katero se ujame vsakič znova po februarju 2022. Ko mora izbrati med Orbanom in Ukrajino, se vedno odloči za prvega, s tem pa tudi za njegovega prijatelja v Moskvi. Ključno vprašanje: kdo je… »

Smrt, zapor in izganstvo so vojno prekletstvo pisateljev in novinarjev

Delo pred 21 dnevi
V Gazi je bilo doslej ubitih 14 pisateljev, v Ukrajini 96 kulturnikov in 15 novinarjev, seznami so žal nedokončni. V nadaljevanju preberite: V zadnjem poročilu o preganjanih pisateljih po svetu so v Mednarodnem Penu zabeležili in dokumentirali skupaj… »

Ukrajinske sile napadle letališče v Rusiji. Na vzhodu potekajo srditi boji za mesto Časiv Jar.

RTV Slovenija pred 22 dnevi
Ukrajinska vojska je napadla vojaško letalsko oporišče v regiji Rostov in v skupni operaciji varnostne službe in vojske uničila šest ruskih vojaških letal. Rusija trdi, da je vstopila v predmestje Časiv Jara na vzhodu Ukrajine. Kijevski… »

S portalom, ki naj bi bil vključen v rusko operacijo, sodelovali tudi v SDS

Mladina pred 23 dnevi
"Proruski špijoni" Češka vlada je uvedla sankcije zoper spletni portal Voice of Europe s sedežem v Pragi, za katerim menda stoji ukrajinski oligarh Viktor Medvedčuk, sicer zaveznik in osebni prijatelj ruskega predsednika Vladimirja Putina. Po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem