Arhiv novic 03.01.2023

Dnevni horoskop za sredo, 4. januarja 2023

Zurnal24 03.01.2023
Delovali boste nekoliko bolj razpršeno, ne glede na to, kaj vas čaka. Težko se bo na področju kariere osredotočiti, ker se bo vedno našlo nekaj bolj zanimivega, kar bi lahko pritegnilo vašo pozornost. To je ugoden čas, da spremenite svoje mnenje o… »

Primož Roglič dobil še drugega otroka (FOTO)

Slovenske novice 03.01.2023
Lora Roglič je rodila drugega otroka, Primož že slavi največjo zmago v sezoni. »Leto se je komaj začelo, jaz pa slavim že največjo zmago v sezoni!« Tako je Primož Roglič danes podnaslovil fotko, na kateri presrečen drži drugorojenca, katerega… »

Poglejte, kako moker je bil začetek novega leta (FOTO)

Slovenske novice 03.01.2023
Dan, ko si marsikdo zdravi mačka, so si popestrili na drugačen način. Morje je bilo celo za spoznanje toplejše od zraka. Vstop v novo leto je vedno nekaj posebnega. To je za mnoge tudi pravi čas za sprejemanje novih odločitev in novih izzivov. Skok… »

2400-odstotno povečanje števila otrok, ki se počutijo ujeti v napačni spol

Nova 24TV 03.01.2023
Transseksualna oseba (Foto: Freepik) Nove številke največje pediatrične klinike za spremembo spola v Združenem kraljestvu, ki jo financira država, razkrivajo na tisoče najstnikov, čakajočih na postopek spremembe spola. Julija 2022 je služba za… »

Vrata nadomestnih ambulant bodo pogosto zaprta

Dnevnik 03.01.2023
Tik pred zdajci še ni gotovo, kje in s kakšnimi urniki bodo delovale ambulante za ljudi brez zdravnika. Prebivalci, ki jih bodo lahko obiskali le na dva dneva v tednu, bodo še naprej prikrajšani, je opozoril ljubljanski zastopnik pacientovih pravic… »

Univerzitetni dosežki 2022: Od sončnih celic do trajnostnih sosesk z umirjenim prometom

Dnevnik 03.01.2023
Posledice epidemije, nove sončne celice, trajnostne soseske, človeku bolj prijazna delovna mesta, koristna uporaba toplogrednih plinov – to je le nekaj področij, s katerimi so se na Univerzi v Ljubljani in Kemijskem inštitutu letos ukvarjali… »

Slovenska pravljica v Grčiji vse lepša, prav poseben podvig Verbiča #video

SiolNET 03.01.2023
Panathinaikos ostaja najbolj vroči ''slovenski'' klub v tujini. Grški velikan na krilih treh slovenskih reprezentantov še naprej navdušuje v domačih tekmovanjih in ostaja na vrhu razpredelnice. V prvem nastopu v letu 2023 je po zaslugi Benjamina… »

Nemčija stavi na film: dodatna dva milijona evrov za Berlinale

RTV Slovenija 03.01.2023
Mednarodni filmski festival v Berlinu lahko za prihodnjo izvedbo, ki bo med 16. in 26. februarjem, od zvezne vlade računa na dodatna dva milijona evrov sredstev. Na ta način želijo zagotoviti, da bo lahko tudi letošnji Berlinale popoln uspeh, je… »

Japonska ponuja okoli 7000 evrov vsem družinam, ki se bodo odselile iz Tokia

24ur 03.01.2023
Japonska vlada bo družinam ponudila okoli 7000 evrov na otroka za izselitev iz Tokia. Verjamejo namreč, da bo vzpostavitev ravnovesja med številom tistih, ki živijo v mestih, in tistih na podeželju, izboljšala gospodarstvo in preprečila nadaljnje… »

"To je propagandna književnost": pozivi k zaprtju muzeja Mihalila Bulgakova v Kijevu

RTV Slovenija 03.01.2023
Pojavljajo se pozivi k zaprtju muzeja Mihaila Bulgakova, ki ima že od sovjetskih časov prostore v pisateljevi rojstni hiši v Kijevu. Argument nasprotnikov muzeja je, da je Bulgakov nasprotoval ukrajinski neodvisnosti ter narod žalil v romanu Bela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem