Arhiv novic 03.01.2023

PRODALI NA MILIJONE IZVODOV USPEŠNICE, ZASLUŽILI PA NITI CENTA: Abba avtorske pravice za pesem Chiquitita podarila Unicefu

Regional 03.01.2023
Švedska skupina Abba je leta 1979 posnela skladbo Chiquitita. Pesem, posneta v španščini, katere naslov pomeni deklica, je nastala ob Unicefovem letu otroka. Člani zasedbe so že takrat odločili, da bodo avtorske pravice podarili v humanitarne… »

Umrl režiser Mako Sajko

Primorske 03.01.2023
V nedeljo je umrl režiser in scenarist Mako Sajko. Uveljavil se je v 60. in 70. letih minulega stoletja s kratkimi dokumentarnimi filmi o socialnih temah. Med njimi so filmi Strupi, Muzej zahteva in Samomorilci, pozor!, za katerega je prejel nagrado… »

Na Danskem lani niso zabeležili niti enega bančnega ropa

Svet24 03.01.2023
Danska je ob vse manjši uporabi gotovine zabeležila prvo leto brez bančnih ropov, je danes sporočil tamkajšnji sindikat bančnih uslužbencev. Kot so pojasnili, so banke zaradi vse bolj brezgotovinske družbe začele zmanjševati obseg gotovinskih… »

PRI BLOKADNI TOČKI TRČIL V CIVILNO VOZILO POLICIJE: Sunkovito zapeljal vzvratno, poškodovana policistka in potnik v…

Regional 03.01.2023
Policistka s civilnim službenim vozilom je 31. decembra na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico opazila vozilo Citroen C3, slovenske registracije, v katerem je bilo več oseb. Ker je posumila, da se v vozilu prevažajo nezakoniti migranti je… »

V prometni nesreči dveh osebnih vozil telesno poškodovana tudi otroka

Gorenjski utrip 03.01.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 68 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 22. Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani… »

Benjamin Šeško pobral smetano v kar dveh kategorijah

Zurnal24 03.01.2023
Prvič so izbirali tudi najboljšo nogometašico. Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev petnajstič izbral slovenskega nogometaša leta. Zadnjega zmagovalca Jana Oblaka je za leto 2022 nasledil napadalec… »

Poslanca SDS Magyarja bo v DZ nasledil Andrej Kosi

SiolNET 03.01.2023
Državna volilna komisija (DVK) je na današnji dopisni seji sprejela sklep, s katerim je potrdila poslanski mandat Andreju Kosiju, ki bo v DZ nadomestil dozdajšnjega poslanca iz vrst SDS Janeza Magyarja, so sporočili iz DVK. Zadnjemu je namreč zaradi… »

Muro zapušča tudi Nik Lorbek

SiolNET 03.01.2023
Slovenski nogometaš Nik Lorbek ni več član Mure, potem ko je s črno-belimi danes sporazumno prekinil pogodbo, je soboški klub sporočil na spletni strani. Po odhodu Alena Kozarja je 26-letni Lorbek še drugi nogometaš, ki je zapustil vrste trenutno… »

V Zagrebu na slalomih štiri Slovenke, v Ga-Pa dva Slovenca

24ur 03.01.2023
Uvod v leto 2023 v alpskem smučanju pripada slalomistom in slalomistkam. Fantje se bodo pomerili v Garmish-Partenkirchnu, ženske pa na Sljemenu nad Zagrebom. Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje v strnjenem ritmu. Alpske smučarke… »

Objavili seznam najboljših pevk in pevcev, na njem pa ni Celine Dion

SiolNET 03.01.2023
Odločitev, da med 200 najboljših pevk in pevcev vseh časov ne uvrstijo Celine Dion, je sprožila val ogorčenja. Glasbena revija Rolling Stone je ob novem letu objavila izbor 200 najboljših pevk in pevcev vseh časov, na katerem je mnoge zmotila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem