Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Premier Robert Golob obvestil državni zbor o odstopu dveh ministrov

Delo 03.01.2023
Predsednik vlade Robert Golob je – kot so sporočili z njegovega kabineta – danes, 3. 1. 2023, obvestil državni zbor o odstopu ministra za infrastrukturo Bojana Kumra in ministra za izobraževanje, znanost in šport Igorja Papiča. Poleg tega je… »

Čustveno zadnje slovo Brazilcev od nogometnega kralja

RTV Slovenija 03.01.2023
V Braziliji so po večurni pogrebni slovesnosti pokopali legendarnega nogometaša Peléja, ki je v četrtek umrl v 83. letu starosti po dolgotrajnem boju z rakom. Po treh dneh žalovanja so imeli Brazilci v torek dopoldne še zadnjo možnost, da se na… »

Bencin in dizel od jutri spet dražja

SiolNET 03.01.2023
Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih zunaj avtocest se bosta opolnoči nekoliko zvišali. Bencin se bo podražil za 3,4 centa na 1,276 evra, dizel pa za 1,6 centa na 1,483 evra za liter. Podražilo se bo tudi kurilno… »

ZD Ljubljana: Ambulante predvidoma z naslednjim tednom, znano tudi plačilo, ki ga bodo prejeli zdravniki in medicinske sestre

Svet24 03.01.2023
Ministrstvo za zdravje je za tisoče pacientov, ki so zaradi pomanjkanja osebnih zdravnikov, ki bi sprejemali nove paciente,brez osebnega zdravnika, z januarjem uvedlo tako imenovane ambulante za neopredeljene bolnike. V Sloveniji je brez osebnega… »

Fantastično, kakšno priznanje za Luko Dončića

SiolNET 03.01.2023
Leto 2023 bi se za slovenskega košarkarskega virtuoza Luko Dončića težko začelo bolj idilično. Dončić je z Dallasom ujel zmagoviti ritem, Mavericks so zmagali sedemkrat zapored in se povzdignili na lestvici, Ljubljančan pa se je z izjemnimi… »

Minister Filipović ob višjih cenah zaradi uvedbe evra na Hrvaškem zagrozil trgovcem

Primorske 03.01.2023
Hrvaški gospodarski minister Davor Filipović se je zaradi zviševanja cen ob uvedbi evra danes sestal s predstavniki trgovskih združenj in direktorji trgovskih verig na Hrvaškem. Trgovce je opozoril, da uvedba evra ne sme biti razlog za dražje… »

Anže Lanišek tretji na kvalifikacijah v Innsbrucku

Delo 03.01.2023
Tretja tekma turneje, na kateri v skupnem seštevku zanesljivo za skoraj 30 točk vodi Granerud, bo na sporedu v sredo. Poljak Dawid Kubacki (126,8 točke) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo novoletne turneje v svetovnem pokalu smučarskih skokov… »

Pretep z olfa nožem in kladivom

Primorske 03.01.2023
Ob prehodu iz starega v novo letu je nekaterim udeležencem praznovanja v Kopru kar dvakrat zavrela kri. Najprej so se trije domačini z olfa nožem in lesenim kladivom spravili na četrtega, ki mu je priskočila na pomoč dvojica, nato pa sta dva pijana… »

Zdravniki: Tem bolnikom bi bilo treba vrniti denar

Zurnal24 03.01.2023
Osmerico zdravnikov zanima ali je »državljan brez osebnega zdravnika, ki so mu vrata v zdravstveni sistem zaprta, dolžan plačevati zdravstveno premijo, oziroma ali ima pravico do povrnitve vseh vplačil (z obrestmi vred) za čas, ko ni imel izbranega… »

Srhljivka za tretji najpomembnejši politični položaj

Delo 03.01.2023
Republikancu Kevinu McCarthyju ni uspelo v prvih treh krogih glasovanja za predsednika predstavniškega doma. V nadaljevanju preberite: Republikanski kongresni prvak Kevin McCarthy kljub zmagi ameriških konservativcev na novembrskih vmesnih volitvah zdaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem