Slovenija arhiv novic 05.01.2023

Krimovke čaka pomemben obračun

SiolNET 05.01.2023
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo odigrale prvo evropsko tekmo v koledarskem letu 2023. Čaka jih pomemben obračun za napredovanje iz skupinskega dela lige prvakinj. Tekmice v dvorani bodo igralke nemškega Bietigheima, dvoboj pa se bo začel… »

Tudi letos bosta na slovenskih smučiščih pomagala hrvaška policista

RTV Slovenija 05.01.2023
Slovenskim policistom, ki zagotavljajo varnost na smučiščih, sta se v torek pridružila dva hrvaška policista. S slovenskimi policisti bosta sodelovala vse do 16. januarja, ko bo na slovenskih smučiščih več hrvaških turistov zaradi počitnic. Kot… »

Ronaldu bo postregel tudi zajtrk, če bo treba

Delo 05.01.2023
Nekdanji zvezdnik Lyona in brazilske nogometne reprezentance Juninho Pernambucano o francoskem trenerju pri Al-Nasr Rudiju Garcii nima lepih besed. Prestop Cristiana Ronalda k moštvu Al-Nasr in njegov prihod v Savdsko Arabijo že učinkuje na vseh… »

Debi Cristiana Ronalda v dresu Al-Nasra bi se lahko zavlekel

Dnevnik 05.01.2023
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki bo pri 37 letih kariero podaljšal v Savdski Arabiji, bo moral še počakati na prvenec v dresu novega kluba Al-Nasr. Ker ima slednji registriranih preveč tujcev, bi se njegov debi lahko zavlekel… »

Poškodba Emme Raducanu tik pred OP Avstralije

Delo 05.01.2023
Britanska igralka je vprašljiva za nastop na turnirju za prvi grand slam v Melbournu. Nekdanja zmagovalka teniškega odprtega prvenstva ZDA Emma Raducanu je morala zaradi poškodbe predati dvoboj drugega kola na turnirju WTA v Aucklandu, ki igralcem… »

Izraelske sile na Zahodnem bregu ubile palestinskega najstnika

Delo 05.01.2023
Na območju v okolici Nablusa so ponoči izbruhnili oboroženi spopadi med palestinskimi borci in izraelskimi silami. Izraelska vojska je v zgodnjih jutranjih urah ubila palestinskega najstnika v mestu Nablus na Zahodnem bregu, je sporočilo palestinsko… »

Češka namerava uzakoniti porabo dveh odstotkov BDP za obrambo

SiolNET 05.01.2023
Češka vlada je v sredo parlamentu podala predlog za uzakonitev cilja zveze Nato glede proračunskih izdatkov za obrambo v višini dveh odstotkov BDP. Omenjeni cilj naj bi Češka dosegla najpozneje do leta 2025, poroča nemška tiskovna agencija dpa… »

Vreme: Oblačno

Dnevnik 05.01.2023
Danes bo na Primorskem in Notranjskem večji del dneva oblačno, občasno tudi megleno, ponekod bo rosilo. Drugod bo večinoma zmerno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija, je zapisano na… »

VELIKO ONESNAŽENJE V IZOLSKI MARINI: Iz Hotela Delfin izteklo v morje 3000 litrov nafte

Regional 05.01.2023
Med božičem in novim letom je iz rezervoarja ob Hotelu Delfin izteklo v morje okoli 3000 litrov nafte, ki je curljala, poroča RTV Slovenija. Po meteornem jašku je iztekala v akvatorij izolske marine, kjer so malo po božiču opazili madeže na morju… »

Država prodaja počitniško kočo na Voglu. Kaj je dobro vedeti?

Finance.si 05.01.2023
Kočo Zala je država zasegla kot premoženje nezakonitega izvora. Ministrstvo za javno upravo bo na dražbi prodajalo počitniško kočo na smučišču Vogel, ki jo je država v last pridobila na podlagi sodbe o odvzemu premoženja nezakonitega izvora… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem