Slovenija arhiv novic 05.01.2023

Lampičeva je imela na Pokljuki tretji čas, a … #foto

SiolNET 05.01.2023
Danes se je z žensko sprintersko preizkušnjo začel pokljuški del biatlonskega svetovnega pokala. Slovenske barve so branile tri predstavnice. Anamarija Lampič, Polona in Živa Klemenčič so tekmovale nekoliko pod pričakovanji. Nobeni od slovenskih… »

Sodni senat izločil del dokazov v zadevi Balkanski bojevnik

RTV Slovenija 05.01.2023
Ljubljansko okrožno sodišče je delno ugodilo predlogu obrambe in izločilo del dokazov v zadevi Balkanski bojevnik. Kolikšen del dokazov je sodišče izločilo in v kolikšni meri so bili izločeni dokazi obremenjujoči za obtožene, še ni znano… »

GZS odločno proti dvigu minimalne plače za več od inflacije

SiolNET 05.01.2023
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podpira uskladitev bruto minimalne plače z medletno decembrsko inflacijo, saj to ohranja kupno moč prejemnikov najnižjih plač, je pa proti uskladitvi, večji od minimalne zakonske obveze, kot se obeta glede na… »

Pred ustavnimi sodniki pobuda za ustavno presojo novele zakona o RTVS

SiolNET 05.01.2023
Ustavno sodišče bo danes glede na predlog dnevnega reda seje obravnavalo pobudo za ustavno presojo novele zakona o RTV Slovenija s prvopodpisanim predsednikom programskega sveta zavoda Petrom Gregorčičem. V pobudi zahtevajo začasno zadržanje… »

Sony in Honda: novo ime znamke, na cestah po 2025

SiolNET 05.01.2023
Honda in Sony, japonska avtomobilski in tehnološki velikan, sta svojo novo združeno avtomobilsko enoto poimenovala Afeela. Vozilo bo na ceste zapeljalo po letu 2025. Sony in Honda sta že pred tem ustanovila skupno avtomobilsko podjetje Sony Honda… »

Boston z odlično obrambo končal zmagoviti niz Dallasa

RTV Slovenija 05.01.2023
Košarkarji Dallasa so prejeli pravo lekcijo proti najboljši ekipi Lige NBA. Boston je z vrhunsko obrambo navdušil in spomnil na predstave iz lanske končnice. Mavericksi so izgubili vse četrtine in bili popolnoma nemočni (95:124). Luka Dončić v… »

Slovenija se je zadolžila za 1,5 milijarde evrov. Koliko več je morala ponuditi vlagateljem kot lani ali predlanskim?

Finance.si 05.01.2023
Slovenija se je v prvih dneh novega leta na novo zadolžila za 1,5 milijarde evrov, pri čemer je 1,25 milijarde evrov na trgu zbrala z izdajo nove trajnostne obveznice Slovenija je bila tudi letos med državami, ki so odprle sezono obvezniških izdaj v… »

Ljubljančani po novi zmagi ob bok Crveni zvezdi in Partizanu

Delo 05.01.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so v ligi Aba neporaženi že natančno dva meseca. Košarkarji Cedevite Olimpije so v ligi Aba neporaženi že natančno dva meseca. V 14. kolu so v gosteh po hudem boju premagali Borac s 76:74. To je bila njihova osma… »

ZAENKRAT LE PRIPOROČILO: EU ni uvedla obveznega testiranja potnikov s Kitajske

Regional 05.01.2023
EU za potnike, ki prihajajo iz Kitajske, priporoča testiranje na covid-19 in nošenje mask na letalih, je po srečanju zdravstvenih strokovnjakov iz držav članic v Bruslju sporočilo švedsko predsedstvo. EU tako zaenkrat ni uvedla obveznega testiranja… »

Slovencem odvzeli spektakel: "To je nemško-avstrijska turneja in vedno bo!"

Zurnal24 05.01.2023
Avstrijski in nemški prireditelji naj bi našli skupni jezik za žensko turnejo, kar pomeni da Ljubno ob Savinji dokončno izgublja silvestrsko turnejo. Potem ko se avstrijski in nemški prireditelji novoletne turneje v smučarskih skokih niso mogli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem