Slovenija arhiv novic 05.01.2023

V Mehiki aretirali sina "El Chapa"

Dnevnik 05.01.2023
Mehiške varnostne sile so v četrtek prijele sina zaprtega kralja mamil Joaquina "El Chapa" Guzmana, poroča AFP. Ovidio Guzman, ki so ga aretirali v severozahodnem mestu Culiacan, je obtožen vodenja frakcije očetovega kartela Sinaloa, je dejal… »

Oškodovanje Luke Koper: višje sodišče naj bi potrdilo oprostilno sodbo za Časarja in Pučka

RTV Slovenija 05.01.2023
Višje sodišče v Kopru je potrdilo oprostilno sodbo za nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega izvršnega direktorja v Luki Milana Pučka, ki jo je okrožno sodišče sprejelo februarja lani. Višje sodišče je o zadevi… »

S Pop TV v službo k Janezu Janši

Slovenske novice 05.01.2023
Medijska hiša je konec prejšnjega leta odpustila nekaj novinarjev in drugih sodelavcev. Novinarka Kristina Hacin, ki je bila do nedavnega zaposlena na Pop TV, je dobila novo službo. Ker so se ji pri medijski hiši Pro Plus konec prejšnjega leta… »

Nemci so bili lani neto izvozniki elektrike. Tako so dobili skoraj tri milijarde evrov

Finance.si 05.01.2023
Avstrijci in Francozi so bili leta 2022 največji kupci nemške električne energije Nemci so lani uvozili 35,8 teravatne ure elektrike, izvozili pa dobrih 62 teravatnih ur, kar pomeni, da je neto izvoz znašal 26,3 teravatne ure, kažejo podatki… »

Za Janeza Zemljariča pogreb z vojaškimi častmi

Svet24 05.01.2023
V petek bo pogreb Janeza Zemljariča, nekoč enega najbolj vplivnih slovenskih politikov. Zemljariča bodo na ljubljanskih Žalah pokopali v petek. Vlada je sklenila, da bo organizirala pogreb z vojaškimi častmi. Vojaški pogreb ni namenjen le za… »

Necenzurirano: Aleš Musar na račun v Nemčiji dobil tri milijone evrov

SiolNET 05.01.2023
Le štiri dni po zaprisegi nove predsednice republike Nataše Pirc Musar je njenemu možu in znanemu poslovnežu Alešu Musarju uspelo dokončati velik posel, poroča portal Necenzurirano. Šlo naj bi za veliko nepremičnino v ljubljanskih Mostah, ki jo… »

Dva potresa na Hrvaškem: zbudilo jih je tresenje postelj in ropot

Necenzurirano 05.01.2023
Na Hrvaškem so zjutraj zabeležili potres, ljudje prek aplikacije EMSC poročajo, da so tresenje tal čutili kar 10 sekund. Danes zgodaj zjutraj okoli 5. ure so v bližini Belega Manastira zabeležili potres magnitude 3,4, je sporočila Seizmološka… »

Stari časi

Delo 05.01.2023
Pritiske na zvišanje plač je mogoče pričakovati tudi letos. Številnim delavcem je novo leto prineslo višje plače, ne le zaradi zakonsko predvidenega zvišanja minimalne plače, ampak tudi zaradi prenov ali dopolnitev kolektivnih pogodb v nekaterih… »

Blind bo nadomestil poškodovanega Hernandeza pri Bayernu

RTV Slovenija 05.01.2023
Vodstvo Bayerna je sporočilo, da je do konca sezone podpisal pogodbo nizozemski branilec Daley Blind. 32-letnik izhaja iz Ajaxove šole, za klub iz Amsterdama je nazadnje tudi igral, med letoma 2014 in 2018 pa je bil član Manchester Uniteda. Zdajšnja… »

Zorman po porazu z Madžarsko: Nisem razočaran, sem pa jezen

RTV Slovenija 05.01.2023
Slovenski rokometaši so na pripravljalni tekmi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom klonili pred Madžari, ki so bili v Ljutomeru boljši z 28:27. Gostitelji so bili večino tekme v prednosti, v sami končnici dvoboja pa so močno popustili. Zmagoviti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem