Slovenija arhiv novic 05.01.2023

Šef ukrajinskih obveščevalcev: Putin je bolan, kmalu bo umrl. Še pred tem želimo osvoboditi Ukrajino. #video

SiolNET 05.01.2023
Šef ukrajinske obveščevalne službe ministrstva za obrambo Kiril Budanov je v intervjuju za ABC News spregovoril o razvoju dogodkov v Ukrajini in zdravju ruskega predsednika Vladimirja Putina. "Putin is terminally ill. He will die before the war ends… »

Na Hrvaškem obsodili Slovenca zaradi tihotapljenja 6,4 tone tobaka

Primorske 05.01.2023
Občinsko sodišče v Zagrebu je zaradi nedovoljene trgovine s tobakom na eno leto pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let obsodilo slovenskega državljana Ivana Oseta. Plačati mora tudi več kot 13.000 evrov kazni, danes poročata Delo in Slovenske… »

Erdogan Putina pozval k prekinitvi ognja v Ukrajini

SiolNET 05.01.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes ruskega kolega Vladimirja Putina pozval, naj razglasi enostransko prekinitev ognja v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Erdogan, ki se že od začetka vojne ponuja za posrednika v… »

James Cameron razkril, kaj se bo dogajalo v tretjem delu Avatarja

SiolNET 05.01.2023
Režiser James Cameron je nedolgo po premieri drugega dela franšize Avatar: Pot vode, ki ga trenutno prikazujejo v kinematografih po svetu, nakazal, v katero smer bo šel tretji del filma. Medtem ko se prva dva osredotočata na konflikte med plemenom… »

Vučić napovedal krepitev Srbske vojske in slovo od predsednikovanja

Delo 05.01.2023
Zagotovil je, da ne bo spreminjal ustave, da bi bil lahko predsednik več kot dva mandata. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v sredo zagotovil, da je to njegov zadnji predsedniški mandat in da v prvi polovici prihodnjega leta ne bo več niti… »

V Kaliforniji zaradi močnih neurij razglasili izredne razmere

Dnevnik 05.01.2023
Kalifornijo so v sredo zvečer prizadele močne nevihte z intenzivnimi sunki vetra in padavinami, ki naj bi se nadaljevale vso noč. Pristojne oblasti so izdale opozorila o izrednih razmerah za obsežna območja najbolj naseljene ameriške zvezne države… »

FOTO: Med epidemijo na Japonsko, kjer je življenje povsem drugačno kot v Sloveniji

Svet24 05.01.2023
Če snameš masko, ti je nerodno pred okoljem, pred kritično množico, ki dosledno upošteva nošenje zaščitnih mask tudi pri štiridesetih stopinjah in relativno visoki vlagi. Domačini se dobro spoznajo na zimske športe in presenetljivo dobro… »

Do stadiona Maracana odslej pelje Avenija kralja Peleja. V Kolumbiji po njem poimenovali stadion.

RTV Slovenija 05.01.2023
Teden dni po Pelejevi smrti so ulico v Riu de Janeiru poimenovali po brazilski nogometni legendi. Odsek večpasovne ceste Radial Oeste v bližini stadiona Maracana se bo v dolžini 1,4 kilometra imenoval Avenida Rei Pele oziroma Avenija kralja Peleja… »

Po klicu o podtaknjeni bombi policisti izpraznili osrednjo sodno stavbo v Ljubljani

RTV Slovenija 05.01.2023
V sodni stavbi na Tavčarjevi ulici v središču Ljubljane so zjutraj prejeli anonimni klic, da je v prostorih sodišča podtaknjena bomba. Policija je stavbo izpraznila, sodišče pa v času pregleda ni poslovalo. Izkazalo se je, da je šlo za lažen… »

FOTO: 10 najdražjih avtomobilov Slovencev v letu 2022

Svet24 05.01.2023
Za najdražjega jeklenega konjiča je neznani Janez z dodatno opremo odštel 525 tisoč evrov, čakal pa ga je vse od leta 2019. Pri časniku Finance so opravili pregled 35 najdražjih avtomobilov Slovencev v letu 2022. Za najdražjega je neznani Janez z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem