Slovenija arhiv novic 05.01.2023

Spopad proizvajalcev električnih vozil za litij in druge kovine

Finance.si 05.01.2023
Na trgu litija in drugih kovin, ki jih uporabljajo v električnih vozilih, je bil dolgo pomemben en sam kupec, Tesla. Zdaj dobiva močno konkurenco. Tesla si je kot največji kupec v panogi, polni rudarskih zagonskih podjetij, pridobila neverjetno… »

Številne fotovoltaike so dobile soglasje za priključitev, a jih niso priključili. Kaj se dogaja?

Finance.si 05.01.2023
»Opažamo razkorak med številom odobrenih soglasij za priključitev naprav za samooskrbo z električno energijo in dejansko priključenimi proizvodnimi napravami,« ugotavljajo v družbi SODO, sistemskemu operaterju distribucijskega elektroenergetskega… »

Salusov drugi letošnji prevzem: končno do Farmadenta

Finance.si 05.01.2023
Veledrogerist Salus je prevzel še drugo družbo ta teden. Kot so sporočili prek Seoneta, jim je vendarle uspelo podpisati pogodbo o prevzemu veledrogerista Farmadent. Kupnina za družbo znaša 8,46 milijona evrov. S tem nakupom se bodo približali ali… »

Retro BMW s sodobno tehnologijo, ki bo serijska že leta 2025

Finance.si 05.01.2023
BMW koncept prinaša vstopnico v digitalni svet in obenem še napoved tehnologije nove generacije električnih modelov, ki bodo na trgu leta 2025 BMW je na sejmu CES v Las Vegasu, ki je vrata za javnost odprl danes, pokazal zanimiv koncept i vision dee… »

Potnika rešil, preden bi ga povozil premikajoči se vlak #video

SiolNET 05.01.2023
V mestu Purnia v Indiji je v nedeljo železniški uradnik rešil potnika pred padcem v vrzel med vlakom in železniško postajo. Ob posnetku, ki ga je 4. januarja objavilo indijsko ministrstvo za železnice, so zapisali, da je želel potnik vstopiti na… »

V Bistrici ob Sotli razburjenje ob umeščanju bazne postaje v bližino šole (dopolnjeno)

Kozjansko 05.01.2023
V Bistrici ob Sotli so tamkajšnji krajani oblikovali civilno iniciativo, ki nasprotuje prestavitvi Telekomove bazne postaje na območje šole. Sedanja postaja stoji na gasilskem domu, ki ga bodo porušili, zato je predvidena prestavitev postaje. Po… »

Na Nušićevi jutranje reševanje z gasilsko lestvijo (dopolnjeno)

Celje.info 05.01.2023
Danes je ob 6.45 na Nušićevi ulici v Celju zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Celje in PGD Celje Gaberje požar pogasili, iz stanovanja iznesli onemoglo osebo… »

V Španijo za soncem in na prostovoljno delo

Finance.si 05.01.2023
Francozu srednjih let sem nekaj dni pomagal kot prostovoljec pri njegovem trajnostnem projektu. Pred tremi leti se je odločil za nakup in obnovo hiše v desetletja zapuščenem naselju sredi manj obiskanih prostranstev na jugovzhodu Španije. »Moja… »

Boj za digitalno prevlado

Finance.si 05.01.2023
V začetku leta se kot prevladujoči tehnološki trendi nakazujejo metaverzum, regulacija umetne inteligence in nadaljevanje geopolitičnega prerivanja na področju polprevodnikov. Kot vedno je v začetku leta že kar nekaj napovedi in namigov, kaj lahko… »

Pismo iz New Yorka: Lažnivi kljukec

Finance.si 05.01.2023
Večina politikov svojo življenjsko zgodbo zlošči s precej samohvale, republikanec in novi član kongresa George Santos jo je ustvaril dobesedno iz nič. Ko je republikanec George Santos lansko jesen na robu New Yorka dobil volitve za kongres, je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem