Slovenija arhiv novic 05.01.2023

V Dolenji vasi na Krasu predvideno polje enajstih vetrnih elektrarn

RTV Slovenija 05.01.2023
Vlada je sprejela sklep o izvedbi državnega prostorskega načrta za polje vetrnih elektrarn Dolenja vas na Krasu. Projekt predvideva 11 vetrnih elektrarn, vsaka naj bi imela do šest megavatov moči. Polje vetrnic pri Dolenji vasi na Krasu načrtujeta… »

Pred dvema letoma umrla pisateljica se je javila oboževalcem

Necenzurirano 05.01.2023
Susan Meachen naj bi oktobra 2020 storila samomor, je preko njene Facebook strani takrat sporočila njena hči – zdaj pa se je pisateljica oglasila, da je še živa in želi spet pisati! Oktobra 2020 se je na Facebook strani pisateljice Susan Meachen… »

Dragić jo je z Biki zagodel nekdanjemu klubu: po 12 zmagah se je niz končal #video

SiolNET 05.01.2023
Goranu Dragiću je z ekipo Chicago Bulls v razprodani domači dvorani United Center uspelo zaustaviti zmagoviti niz Brooklyn Nets. Ta je trajal kar 12 tekem, tokrat pa so Biki kljub 44 točkam Kevina Duranta zmagali s 121:112. Liga NBA, 3. januar Sportal… »

Dončić tretji na Zahodu po prvem štetju glasov za tekmo zvezd

RTV Slovenija 05.01.2023
Zvezdnika LeBron James (LA Lakers) in Kevin Durant (Brooklyn) sta v vodstvu po prvem štetju glasov za začetni peterki tekme All Star Lige NBA, ki bo 19. februarja v Salt Lake Cityju. Luka Dončić je skupno na šestem mestu oziroma tretjem na Zahodu… »

V hiši jih je pričakalo osem trupel, med mrtvimi tudi pet otrok

Svet24 05.01.2023
Iz ZDA poročajo o grozljivki. V družinski hiši v zvezni državi Utah je bilo umorjenih osem oseb, vključno s petimi otroki. Grozodejstvo se je odvilo v hiši v Enochu, odročnem kraju s približno 8000 prebivalci na jugu ameriške zvezne države Utah… »

Da ne boste državi plačali preveč: oddajte vlogo za olajšavo za otroke

Slovenske novice 05.01.2023
Davčni zavezanci, ki med letom ne uveljavljate posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, to storite čim prej, pozivajo na finančni upravi. Finančna uprava (Furs) poziva davčne zavezance, ki med letom ne uveljavljajo posebne olajšave za… »

Na Pokljuki prednost za dekleta

Primorske 05.01.2023
Biatlonska karavana je zbrana na Pokljuki, ki gosti četrto postajo svetovnega pokala v sezoni 2022/23. Do nedelje se bo zvrstilo šest tekem, od tega štiri posamične. Spored danes odpira ženski sprint. POKLJUKA > Pokljuka je bila nazadnje središče… »

81-letnik v vzvratno in že je počilo

Svet24 05.01.2023
Neprevidno je speljal s parkirišča v Kranju. 81-letnik se je usedel v svojo avto, dal v vzvratno prestavo in speljal, a takoj trčil v osebni avtomobil voznice. Policisti so ugotovili, da starejši gospod ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj… »

Horoskop za četrtek, 5. januarja

Necenzurirano 05.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v dvojčkih, ob 15.15 preide v raka. OVEN – Dopoldne boste naredili veliko, saj bo Luna še v živahnih dvojčkih. Luna v raku bo popoldne vplivala na vašo občutljivost. Užalijo vas lahko tudi bližnji sorodniki. BIK –… »

Humanitarka Jana Lampe: Delo jim daje dostojanstvo, saj lahko kupijo osnovne potrebščine za družino

Svet24 05.01.2023
Leto 2022 bo šlo v zgodovino kot leto, ko je bilo svoj dom prisiljeno zapustiti rekordno število ljudi, kar sto milijonov. Vojna v Ukrajini je poglobila številne že obstoječe krize; število ljudi, ki potrebujejo nujno humanitarno pomoč, se je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem