Slovenija arhiv novic 06.01.2023

Namesto darila za navijače polom proti zadnjemu na lestvici

Delo 06.01.2023
Hokejisti SŽ Olimpije so v 37. kolu ICEHL izgubili na domačem ledu z Vorarlbergom. Hokejisti SŽ Olimpije so v 37. kolu ICEHL izgubili na domačem ledu z Vorarlbergom z 0:4 (0:0, 0:3, 0:1). Potem ko so leto 2023 po poraznem decembru dobro začeli ter na… »

Skesanec v zadevi Kavaški klan podpisal sporazum o priznanju krivde za tri leta pogojne kazni

RTV Slovenija 06.01.2023
Predobravnavni naroki v zadevi Kavaški klan na okrožnem sodišču se bližajo koncu. Narok za domnevnega vodjo slovenske celice klana Klemna Kadivca naj bi opravili v torek, glavne obravnave za 15 obtoženih pa se začnejo 24. januarja. Tokrat se je o… »

Šest šokantnih prehranskih odkritij znanstvenikov, ki nasprotujejo temu, kar smo verjeli dolga leta

Svet24 06.01.2023
Preteklo leto je bilo polno nepričakovanih odkritij, povezanih s prehrano in zdravjem, mnoga so prav šokantna. Nekatera med njimi so prav šokantna, saj nasprotujejo temu, čemur smo verjeli dolga leta. Pravzaprav je bilo leto 2022 napolnjeno z… »

POZOR, GOLJUFI NA DELU: Ste prejeli obvestilo svoje banke?

Regional 06.01.2023
Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank, v katerih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali kartičnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščena… »

Po aretaciji sina »El Chapa« v Mehiki izbruhnilo krvavo nasilje

Delo 06.01.2023
Ubiti so bili domnevno trije pripadniki varnostnih sil, 28 ljudi pa ranjenih, tarča napada je bilo tudi letališče. Potem ko so mehiške varnostne sile v mestu Culiacan na severozahodu države v četrtek prijele Ovidia Guzmana-Lopeza, sina zaprtega… »

V Inštitutu 8. marec zbirajo podpise pod peticijo za dvig plač pomočnic vzgojiteljic

Dnevnik 06.01.2023
Nedopustno je, da mnogi ljudje, ki opravljajo poklice v javnem sektorju, ne dosegajo minimalne plače, menijo članice programskega odbora Inštituta 8. marec. Na današnji tiskovni konferenci so opozorile na prenizke plače pomočnic vzgojiteljic. V… »

Obtožena v zadevi smejalni plin priznala krivdo, čaka ju 1330 ur dela v splošno korist

Goriški portal 06.01.2023
Na sojenju v zadevi smejalni plin sta Primorca Vili Batič in Boris Hočevar priznala krivdo za malomarno ravnanje pri priklopu naprav na novi šempetrski urgenci. Preostali štirje obtoženi krivde niso priznali. Do preiskave je prišlo marca 2016 zaradi… »

Anže Lanišek: izjemni slovenski stilist spet napovedal boj za vrh

Slovenske novice 06.01.2023
Odličen tretji je bil tudi v kvalifikacijah Bischofshofna. Zelo dober vtis včeraj zapustili tudi preostali Slovenci. Ko je Anže Lanišek po včerajšnjih kvalifikacijah smučarskih skakalcev v Bischofshofnu, v katerih se je izkazal s tretjim mestom… »

Za večji del kristjanov praznik Svetih treh kraljev, pravoslavci se pripravljajo na božič

RTV Slovenija 06.01.2023
Večji del kristjanov praznuje praznik Gospodovega razglašenja, imenovan tudi praznik Svetih treh kraljev. Pravoslavni verniki medtem praznujejo t. i. badnji dan, ko bodo v cerkvah prevzeli badnjake, jih odnesli domov in v krogu družine pričakali… »

Popoln norveški dan, Eva Urevc in Miha Šimenc do točk

SiolNET 06.01.2023
Na sprinterski tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Val di Fiemmeju sta slovenska predstavnika v izločilnih bojih izpadla v četrtfinalu. Eva Urevc je bila 23., Miha Šimenc pa 26. V klasični tehniki na 1,2 kilometra sta zmagala prvič na tej… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem