Arhiv novic 07.01.2023

»Ženske imajo zdaj kar nekaj politične moči«

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Obenem velja spomniti, da imamo poleg predsednice države in predsednice parlamenta tudi daleč najvišji delež žensk v državnem zboru in vladi doslej. Ženske imajo torej zdaj kar nekaj politične moči, ki jo bodo, upajmo, izkoristile… »

»10. januarja bodo ljudje, ki plačujejo za zdravstvo, zahtevali izboljšanje razmer«

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Na trenutke se zdi, da Danijel Bešič Loredan pri vodenju zdravstvenega resorja nima natančnega fokusa. Nenavadno veliko časa zna porabiti za detajle. Pri diagnostiki je včasih črnogled, drugič črnogledost očita interesnim skupinam… »

So Rusi narobe ocenili stanje v Ukrajini?

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Skoraj neverjetno se zdi, da so Rusi tako narobe ocenili stanje v Ukrajini, še posebno ker so nedvomno imeli široko mrežo proruskih podpornikov in vohunov. V napad na izredno velik prostor, ki je večji od celotne Jugoslavije, so najprej… »

Nenadna smrt znanega nogometaša

Slovenske novice 07.01.2023
Umrl je v 41. letu starosti. Nekdanji vezist kamerunske nogometne reprezentance Modeste M'bami je po srčnem infarktu umrl v 41. letu starosti, so sporočili iz francoskega kluba Paris Saint-Germain, nekdanjega delodajalca igralca, ki je sicer igral še… »

Po fiasku v Logatcu zdaj nov poskus v Kopru

Delo 07.01.2023
V Kopru so kupili sušilnico komunalnega blata od istega dobavitelja kot v Logatcu, kjer so jo zaradi smradu ustavili. Povezava je Boštjan Aver. V nadaljevanju preberite: V Komunalnem podjetju Logatec ne vedo, kako rešiti težave s trenutno nedelujočo… »

Našli pogrešano najstnico iz Kranja

Zurnal24 07.01.2023
S Policijske uprave Kranj so nocoj malo pred 22. uro sporočili, da je pogrešano mladoletno dekle iz Kranja. Eno uro pozneje, malo pred 23. uro, so policisti preklicali iskanje in navedli, da so pogrešano našli in da je z njo vse v redu.… »

Kanadski psihiatrični odbor, ki Petersonu grozi z odvzemom licence, spodbuja skrajne spolne in rasne teorije

Nova 24TV 07.01.2023
Profesor psihologije na Univerzi v Torontu, dr. Jordan Peterson (foto: FB) Kanadsko psihološko združenje, ki napada dr. Jordana Petersona zaradi njegovih izjav na družbenih omrežjih, je v zadnjih letih sprejelo radikalno teorijo spola in celo gostilo… »

Progresirana Luna v devici: bolj izbirčni boste pri tem, koga želite imeti v življenju

Slovenske novice 07.01.2023
Verjetno se boste največ družili s sodelavci. Progresirana Luna je v vsakem znamenju približno dve leti in pol. Kje je trenutno vaša progresirana Luna, najlažje preverite na spletnih astroloških programih, kot je npr. astro.com. Ko se iz leva… »

Kolumna Primoža Kališnika: Bog nas nima rad, to je zdaj že jasno

Slovenske novice 07.01.2023
Za dobro voljo se je treba premikati. Ne nujno do oštarije. Nekateri ljudje se za novo leto odločijo, da ne bodo več pili alkohola. In pravijo, da je to zelo močna in naporna zaobljuba. Ki da potrjuje močan značaj. A dejte, no. Močan značaj je… »

Nemčija se pri zelenem prehodu zanaša na Norveško, njen vodik in tehnologijo za zajemanje ogljika

RTV Slovenija 07.01.2023
Nemčija in Norveška sta v četrtek v Oslu podpisali deklaracijo za povečanje proizvodnje obnovljive energije in razvoj zelene industrije, s katero obe državi računata na zmanjšanje ogljičnih izpustov, Nemčija pa tudi na prekinitev odvisnosti od… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem