Arhiv novic 07.01.2023

STO in Dončić še naprej z roko v roki pri promociji Slovenije v tujini

Delo 07.01.2023
Slovenska turistična organizacija (STO) bo tudi letos pri promociji Slovenije kot turistične destinacije na tujih trgih sodelovala z Luko Dončićem. Sodelovanje z Luko Dončićem je vredno 100.000 evrov, poroča STA. »Vrhunski športniki so edinstveni… »

'Pomembno je, da oblasti temeljito preiščejo ta podli zločin'

24ur 07.01.2023
Evropska unija ostro obsoja streljanje, v katerem sta bila v petek na severu Kosova ranjena otrok in mlad moški, je zapisal tiskovni predstavnik visokega zunanjepolitičnega predstavnika EU Peter Stano. Tudi v Srbiji se vrstijo številni odzivi na… »

BMW predstavil prototip avtomobila, ki se lahko odene v različne barve

RTV Slovenija 07.01.2023
Bavarski avtomobilski velikan BMW je na sejmu elektronike v Las Vegasu predstavil prototip avtomobila, ki lahko spreminja barvo. Vozilo je posebno tudi zato, ker lahko projicira podatke o vožnji na notranjo stran vetrobranskega stekla. Podjetje je lani… »

Tožba za 500 milijonov po več kot 50 letih

Dnevnik 07.01.2023
Zvezdnika filma Romeo in Julija iz leta 1968 sta vložila tožbo proti studiu Paramount, češ da ju je spolno izkoristil in distribuiral njune gole fotografije, čeprav sta bila mladoletna. Leonard Whiting in Olivia Hussey, ki sta upodobila naslovna… »

Izbrisani na robu družbe

Dnevnik 07.01.2023
V luči dogodka iz sredine decembra, ko se je na nas obrnila PP Ljubljana Šiška in prosila pomoč pri zbiranju podatkov za identifikacijo žrtve požara, ki je zajel prikolico v industrijski coni Stegne, se socialni delavci CSD Ljubljana obračamo na… »

Zakaj zdravnikom ni treba plačevati davka, vi pa ga morate

Finance.si 07.01.2023
5 širših vprašanj in dilem, ki jih postavljajo nova pravila o delovanju ambulant za neopredeljene in plačilu zdravnikov in osebja v teh ambulantah Slovenija ima problem. Reče se mu zdravstvo. In prvo vprašanje, ki ga je poskušala rešiti vlada… »

Na noviga lejta dan

Finance.si 07.01.2023
Ko pleše večina, je najbolj oportuno, še posebej za politike, zlasti one nepolitične, da zaplešejo z njo. Zadeve so sicer bizarne in bodo še bolj, ampak, prosto po Prešernu, »oblast in z njo čast, ko préd, spet naša [sta] last«. Odkar smo v… »

Nov Hrvat v dresu Olimpije, nora tekma Kopra v Umagu

SiolNET 07.01.2023
Večina slovenskih prvoligašev je že izbrala tekmece, s katerimi se bodo pomerili v zimskem pripravljalnem delu. Jesenski prvak Olimpija v torek odhaja v Turčijo, javnosti pa je predstavil hrvaškega novinca Ivana Posavca. Slovenske klube čaka kar… »

Hišo z 210 kvadratnimi metri dobite za 46 tisočakov

Zurnal24 07.01.2023
Nepremičninski trg je na razpotju. V nekaterih delih Slovenije lahko do svoje hiše pridete zelo poceni. V zadnjih mesecih se slovenska javnost veliko posveča nepremičninskemu trgu. Rast cen je močno okrnila število prodaj, kar je ugotovil tudi… »

Nemčija je šefa zločinskega Stasija pokopala na neoznačenem grobu

Nova 24TV 07.01.2023
Vodja vzhodnonemške politične tajne službe Stasi Erich Mielke v Nemčiji velja za zločinca. Ko je umrl šef vzhodnonemške tajne politične policije Stasi, so ga na berlinskem pokopališču pokopali v neoznačenem grobu. Ko pri nas umre šef Udbe… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem