Arhiv novic 07.01.2023

Bitka za Dražgoše

SiolNET 07.01.2023
V začetku januarja je v Sloveniji vsako leto tradicionalna slovesnost v spomin na dražgoško bitko. Poglejmo, kakšni so zgodovinski podatki o tej bitki med slovenskimi partizani in nemškimi silami, ki se je odvijala pred 81 leti, ter kakšno usodo je… »

V ZDA odobrili novo zdravilo za Alzheimerjevo bolezen

24ur 07.01.2023
Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) je v petek odobrila novo zdravilo za Alzheimerjevo bolezen, ki naj bi zavrlo upad kognitivnih sposobnosti pri ljudeh v zgodnjih fazah te bolezni. Gre za težko pričakovano zdravilo z učinkovino lecanemab, ki… »

Preslišali grožnje: 'Solze mi stopijo v oči, ko samo pomislim, kaj se je zgodilo'

24ur 07.01.2023
Je moški, ki je v Zagrebu s sekiro napadel nekdanjo partnerico ter leto in pol starega otroka, ki je umrl, dejanje pravzaprav že dolgo napovedoval – le jemali ga niso resno? Ob njegovih preteklih izjavah naj bi – kot poročajo hrvaški mediji –… »

Shania Twain: Nastop s Harryjem Stylesom je bil eden od vrhuncev moje kariere

24ur 07.01.2023
Shania Twain je v nedavnem intervjuju priznala, da je bil nastop s pevcem Harryjem Stylesom eden od vrhuncev njene kariere. Z igralcem je pevka zapela na aprilskem dogodku Coachella, kjer je nastopila kot gostja presenečenja. Obenem je dodala, da je od… »

Ksenija Kranjec udarila nazaj: Dejanje sem posnela in sama prijavila na policijo!

Slovenske novice 07.01.2023
»Upam da sem zadnjič vmešana v takšne nepomembne novičke. Ker mi je res izpod vsakega nivoja,« pravi Ksenija Kranjec. Potem ko smo izvedeli, da naj bi Ana Pusovnik tožila Ksenijo Kranjec in tožbo tudi dobila (obe dekleti sta znani iz… »

Spletni uporabniki zgroženi: zamenjava besede jih je spravila v neprijeten položaj (FOTO)

Slovenske novice 07.01.2023
Lastniki solne sobe so zaradi zatipkane besede v neprijetni situaciji. Bralka nas je opozorila na neljubo napako, ki se je dogodila upravljavcem Instagrama in sicer nekega profila, ki ponuja storitev razvajanja v solnih sobah. Očitno so jim ponagajale… »

Slabi časi za svobodo govora

Nova 24TV 07.01.2023
A svoboda govora v Sloveniji še obstaja?(Foto: Facebook) “Moja svoboda se konča pred tvojim nosom.” Tako je svobodo (govora) definiral Eamonn Butler, direktor Inštituta Adama Smitha. V nasprotju s politično korektnostjo, ki trdi, da se svoboda… »

Pogrešano 16-letno Urško so našli

Slovenske novice 07.01.2023
Policija prosi za pomoč. Okoli 14.50 so policiste obvestili o pogrešani osebi: - mladoletni 16-letni Urški iz Kranja. Pogrešano so našli. Z njo je vse v redu.… »

Bolsonaro predsedniško palačo za seboj pustil v mizernem stanju

RTV Slovenija 07.01.2023
Mediji so pogosto kritizirali Jaira Bolsonara zaradi uničevanja amazonskega deževnega gozda – a nekdanji brazilski predsednik očitno ni specialist zgolj za uničevanje narave, ampak tudi stanovanj. Brazilska televizija GloboNews namreč poroča, da… »

Nastaja hrvaški film o partizanih, s katerimi so obračunavali zaradi istospolne usmerjenosti

RTV Slovenija 07.01.2023
Na Hrvaškem snemajo film, ki pripoveduje o dogajanju leta 1957, ko so v političnem obračunu proti nekdanjim partizanom uporabili informacije o njihovi spolni usmerjenosti. Režiserka filma je Ivona Juka, producentka pa Anita Juka. O podrobnejši… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem