Arhiv novic 07.01.2023

Komunizem, krščanstvo in kapitalizem

Nova 24TV 07.01.2023
Foto: Demokracija Beseda komunizem je bila prvič uporabljena leta 1782 v pismu francoskega filozofa Victorja d’Hupayja. Med d’Hupayjevim pismom iz leta 1782 in Marxovim Komunističnim manifestom iz leta 1848 je besedo komunizem uporabil tudi papež… »

To je po mnenju direktorice Turizma Ljubljana najlepši kotiček v mestu

Zurnal24 07.01.2023
Z direktorico zavoda Turizem Ljubljana smo se pogovarjali o prihodnosti turizma v Ljubljani, izzivih in ovirah, ter posledicah, ki jih je epidemija prinesla. Direktorica Zavoda Turizem Ljubljana Petra Stušek, ki se ji izteka drugi mandat, nas je kljub… »

Prevrnjen vagon v Zidanem Mostu – ena oseba huje poškodovana (dopolnjeno + foto)

Celje.info 07.01.2023
Ob 1.38 se je v naselju Zidani Most, občina Laško, na železniški postaji prevrnil tovorni vagon naložen z transformatorsko postajo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je pri tem huje poškodovala ena oseba, ki je… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 8. januarja 2023

Zurnal24 07.01.2023
Ker boste samozavestni in optimistični boste v vseh situacijah sami sebi dovolj. Postavljanje pravil in spreminjanje pomembnih dejstev vas lahko obremeni, vendar se ne bojte, saj boste dovolj pogumni, da se boste na vsakem koraku znali odločno postaviti… »

Tudi leteči avtomobil in električni rolerji

Delo 07.01.2023
Na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu obilo avtomobilskih novosti, tokrat povsem v živo. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh… »

Dogajanje v Ukrajini in Rusiji je le ena od globalnih sprememb

Delo 07.01.2023
Evropo v bližnji prihodnosti čakajo številne velike preizkušnje, morda celo večje kot vojna v Ukrajini, pravi zgodovinar Tvrtko Jakovina. V nadaljevanju preberite: Ruska vojaška agresija v Ukrajini v marsičem spominja na dogajanje pred tridesetimi… »

Tretjeligaš Sheffield Wednesday šokiral Newcastle, Liverpool čaka ponovljena tekma

RTV Slovenija 07.01.2023
Na zelo napeti tekmi 3. kroga Pokala FA sta se Liverpool in Wolverhampton razšla brez zmagovalca (2:2). Ponovljena tekma bo čez deset dni na stadionu Molineux. Presenetljivo so izpadli Newcastle, Nottinhgam Forest in Bournemouth. Redsi, ki branijo… »

Nad to idejo so se mu smejali, zdaj vsi lovijo isti cilj

SiolNET 07.01.2023
Nič več toliko govora o avtonomnih vozilih, temveč bolj o novosti v relativno bližnji prihodnosti − to je bil avtomobilski poudarek letos zelo zanimivega sejma CES v ZDA, kjer so izstopale predvsem nove večpredstavnostne funkcije za digitalizirane… »

NASVET Regulacija cen elektrike za MSP: ali se upoštevajo koronske omejitve poslovanja v letu 2021

Finance.si 07.01.2023
Kapica velja na 90 odstotkov porabe iz prve polovice leta 2021, za preostanek se plača tržna cena Najprej subvencije za drage energente, potem kapica na elektriko za mala in srednja podjetja (MSP). Podjetja so si regulacije cene želela, saj v… »

Tomaž Ambrožič: Nič nas ni strah, če so športniki z nami

SiolNET 07.01.2023
Zadnjih nekaj let nas ob uvodu v novo leto spremljajo skrb vzbujajoče napovedi o tem, kakšno leto nas čaka. Napovedi o tem, kako težko nam bo in kje vse nas čakajo težave, so postale skoraj samoumevne. Ampak takšnih napovedi običajno ne slišimo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem