Arhiv novic 07.01.2023

V nesreči tovornega vlaka huje poškodovan češki državljan

SiolNET 07.01.2023
Ponoči okoli 1.30 se je na železniški postaji v Zidanem Mostu prevrnil tovorni vagon, naložen s transformatorsko postajo, pri čemer se je huje poškodovala ena oseba, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Promet je oviran, gasilci so… »

Klakočar Zupančič: Naj mi oprosti, da sem to razkrila

Zurnal24 07.01.2023
"Po nekajdnevnem premišljevanju in nasvetu prijatelja bom dala piko na i tistemu nesrečnemu poletu s falconom na novoletni dan. Iskrenost se, upam, vedno najbolj splača. Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim… »

Pirc Musar na Osankarici poudarila pomen NOB za samostojnost Slovenije #foto

SiolNET 07.01.2023
Brez narodnoosvobodilnega boja, s katerim smo se uspešno zoperstavili okupatorjem, bi bila naša prihodnost drugačna, zato njegove vloge v uporu proti okupatorjem in pomena za samostojnost Slovenije ni mogoče zanikati, je na slovesnosti ob 80… »

Ema Klinec druga v Sapporu

Slovenske novice 07.01.2023
Zaostala je za Nemko Katharino Althaus. Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (256,3 točke) je na prvi tekmi za svetovni pokal v japonskem Sapporu zasedla drugo mesto. Zmagala je Nemka Katharina Althaus (263,8), tretja pa je bila vodilna v skupnem… »

Johannes Thingnes Bø pokljuški kralj, Jakov Fak prvi med našimi

Delo 07.01.2023
Norveški as je bil prepričljivi zmagovalec zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal med moškimi, Švedinja Elvira Öberg pa med ženskami. Na zasledovalni tekmi svetovnega pokala biatloncev na Pokljuki je v moški konkurenci slavil Norvežan… »

McCarthy po petnajstih krogih glasovanja le postal predsednik predstavniškega doma kongresa

RTV Slovenija 07.01.2023
Predstavniški dom kongresa je zgodaj zjutraj v soboto v 15. krogu glasovanja le uspel tesno izvoliti republikanca Kevina McCarthyja iz Kalifornije na položaj predsednika. Takšnega zapleta v ZDA ni bilo več kot 160 let. 57-letni McCarthy je v 15. krogu… »

Šestletnik ustrelil učiteljico, ni bila nesreča

Zurnal24 07.01.2023
V ameriški zvezni državi Virginia so po streljanju na učiteljico pridržali šestletnega fantka. Do streljanje je prišlo nekaj po 14. uri na osnovni šoli Richneck v mestu Newport News. Ni jasno, kako je otrok dobil pištolo, toda šef policije Steve… »

Dušan Keber ministru Bešiču Loredanu svetuje, naj pobrska po predalih, tam bo našel rešitve

Necenzurirano 07.01.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je včeraj kritiziral tako stavkovne zahteve civilne iniciative Glas ljudstva, s katerimi so postregli pred za torek napovedano stavko bolnikov, kot enega vidnih predstavnikov na njihovih novinarskih konferencah… »

UKC Ljubljana ministru: Izrednih razmer ne ustvarjamo, temveč jih poskušamo obvladovati

SiolNET 07.01.2023
V UKC Ljubljana so se odzvali na besede ministra za zdravje Daniela Bešiča Loredana, da izredne razmere v zdravstvu nalašč ustvarjajo interesne skupine. Poudarili so, da sami takšnih razmer ne ustvarjajo, pač pa jih poskušajo obvladovati. Opozorili… »

V Ukrajini kljub enostranskemu božičnemu premirju spopadi vzdolž frontne črte

RTV Slovenija 07.01.2023
Čeprav je ruski predsednik Vladimir Putin razglasil 36-urno enostransko prekinitev ognja v času praznovanja pravoslavnega božiča, se spopadi v Ukrajini nadaljujejo. Moskva vztraja, da spoštuje prekinitev ognja, Kijev trdi nasprotno. Rusko obrambno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem