Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Ta voditeljica je Ano Tavčar izrinila s prestola

Zurnal24 08.01.2023
Modna kraljica RTVS je ... Večkrat smo že pisali, da obožujemo stajlinge, ki jih pred kamero nosi ena od naših najbolj prepoznavnih televizijskih voditeljic, Ana Tavčar, sedaj pa nam dih jemlje tudi Tjaša Platovšek, voditeljica oddaje Magnet, ki… »

Boj za megaherce med modrimi, rdečimi in zelenimi

Delo 08.01.2023
Najnovejša generacija centralnih in grafičnih procesorjev za domače računalnike prinaša zajetno rast zmogljivosti. V nadaljevanju preberite: Ko govorimo o računski hitrosti običajnega družinskega računalnika za delo in igro, imamo v grobem v… »

Preporod Tine Trstenjak: z žlahtno popotnico se podaja na novo pot #video

SiolNET 08.01.2023
"Spomnim se, da sem v osnovni šoli v spisu napisala, da si želim biti uspešna v judu, ne želim pa si biti zvezda." To je le eden od spominov ene od najboljših slovenskih športnic vseh časov, olimpijske in svetovne prvakinje v judu Tine Trstenjak… »

Odrezana svinjska glava, ki dviguje prah še po 20 letih

SiolNET 08.01.2023
Na travnata igrišča je v pestri zgodovini nogometa priletelo nič koliko nenavadnih stvari, a le redke so vzbudile toliko zanimanja in gneva kot odrezana svinjska glava. Zgodilo se je leta 2002 na derbiju vseh derbijev. Barcelona je na el clasicu… »

Se je Rus delal norca iz Đokovića? #video

SiolNET 08.01.2023
Mnogi se sprašujejo, ali se je Daniil Medvedjev, teniški igralec, na turnirju v Adelajdi posmehoval oziroma delal norca iz poškodbe Novaka Đokovića. Rus je po dvoboju vseeno priznal, da je Srb trenutno najboljši na svetu. Daniil Medvedjev, eden… »

Kdo je kriv za zlom zdravstva? Bojana Beović & Co. #kolumna

Necenzurirano 08.01.2023
Za kronično pomanjkanje družinskih zdravnikov se rešitev ponuja na dlani. Zdravniška zbornica Slovenije mora prenehati delovati kot lobistični center in izpostava za samohvalo. Z višanjem plač ne rešimo pomanjkanja zdravnikov Nihče ne bo pel ode… »

Mark Jacob Cavazza: Nisem žival v živalskem vrtu

Slovenske novice 08.01.2023
Njegovo umetniško ime je Vazz, njegov glasbeni izraz je rap, pri triindvajsetih ima izdane tri avtorske plošče, aktualni Kodeks je izšel lani spomladi, in kopico zelo dobro posnetih videospotov. Za sabo ima vrhunski bend odličnih glasbenikov: brata… »

Zakaj se je dobro poljubljati?

Primorske 08.01.2023
Pri poljubljanju se krvni tlak povzpne na 180, utrip se poveča, hkrati se sproščata adrenalin in dopamin. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do vseh spletnih vsebin? Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite… »

Ves prihodnji teden poostren nadzor uporabe telefonov v avtomobilih

Celje.info 08.01.2023
Skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) bodo policisti v ponedeljek, 9. januarja 2023, zagnali prvo letošnjo preventivno akcijo z naslovom Varno brez telefona v prometu. Potekala bo do 15. januarja. Ob tem pa opozarjajo tudi na druge motilce… »

Od čarovništva in lobotomije do celostne obravnave

Delo 08.01.2023
Zgodovina psihiatrije pozna tudi globoke zdrse. Sodobne prakse prisilnih hospitalizacij niso vedno skladne z mednarodnimi pravnimi standardi. V nadaljevanju preberite: Da bi se duševno dobro počutili, morajo živčni impulzi v možganih potovati po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem