Arhiv novic 16.01.2023

Več mednarodnega nadzora za ukrajinske jedrske objekte

Delo 16.01.2023
Vodstvo Mednarodne agencije za jedrsko energijo pošilja v napadeno državo dodatne strokovnjake. V nadaljevanju preberite: Mednarodna prizadevanja za večjo jedrsko varnost na ozemlju Ukrajine se bodo okrepila z napotitvijo dodatnih strokovnjakov v… »

Na današnji dan leta 1878 se je rodil Vinko Vodopivec

Goriški portal 16.01.2023
16. januarja 1878 se je v Ročinju v Soški dolini rodil Vinko Vodopivec, primorski duhovnik, skladatelj in narodni buditelj v času fašističnega raznarodovanja. Glasba mu je bila očitno položena v zibko, saj je bil njegov oče Vincencij, po rodu iz… »

Nadgradnja železniške postaje Domžale prinaša številne novosti

Domžalec 16.01.2023
Nadgradnja železniške postaje Domžale, ki bo potekala predvidoma do konec julija 2023, prinaša številne novosti, ki bodo omogočale še bolj prijetno potniško izkušnjo. Zaradi del bo v obdobju od 16. januarja do 27. marca prilagojen vozni red… »

Muzej Wernerja Berga leto posveča umetniku ljubi Rutarjevi domačiji

RTV Slovenija 16.01.2023
Muzej Wernerja Berga v Pliberku letos vse razstavne prostore posveča temu pomembnemu predstavniku avstrijskega slikarstva 20. stoletja, po katerem nosi ime. Na ogled bodo postavili dela, na katerih slikar je upodabljal odmaknjeno kmetijo v Podjuni, na… »

Vlomilec iz hiše v Ravnici odnesel denar in nakit

Goriški portal 16.01.2023
V soboto zvečer so policisti na območju Ravnice obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je na območju naselja Ravnica v soboto vlomil v stanovanjsko hišo in pregledal notranje prostore. Ukradel je nekaj gotovine, zlata prstana… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 16.01.2023
Ko je nov lastnik objekta in zemljišča ob Erjavčevi ulici v Novi Gorici zasadil živo mejo, se je za njo znašel kip Henrika Tume. To je zmotilo več Novogoričanov, saj gre za pomembno osebnost v zgodovini Goriške. Zdaj iščejo rešitev: ena od… »

Portal, ki združuje doživetja

Dnevnik 16.01.2023
Nevladne organizacije, ki delujejo v osrednjeslovenski regiji, ponujajo pester nabor doživetij, kot so obisk kraških jam, pohodi po tematskih poteh, kulinarična doživetja, tradicionalne prireditve in razstave. Portal Od nas za vas, za katerim stoji… »

Velikan zvezdnika prodal za 70 milijonov, tretjino doniral ukrajinski vojski

Zurnal24 16.01.2023
Lastnik Šahtarja bo več kot 22 milijonov doniral ukrajinski vojski in žrtvam vojne. Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je na svoji spletni strani potrdil, da se je okrepil z 22-letnim ukrajinskim reprezentantom Mihajlom Mudrikom. Igralec, ki ga… »

Pozor, pada drevo!

Goriški portal 16.01.2023
Danes zjutraj, nekaj pred 6. uro, se je prometna nesreča zgodila izven naselja Spodnja Idrija. Med vožnjo proti Želinu je vozniku na osebni avtomobil padlo drevo in razbilo prednje vetrobransko steklo vozila. Voznik jo je na srečo odnesel brez… »

Med kandidati tudi v. d. direktorja Marko Jug

Delo 16.01.2023
Iskanje štirinajstega direktorja od leta 2002. Na razpis se je bilo možno prijaviti do sobote. V soboto se je iztekel rok za prijavo h kandidaturi za generalnega direktorja ljubljanskega kliničnega centra. Koliko prijav je prispelo v poštni predal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem