Arhiv novic 16.01.2023

Po mnenju evroskupine digitalni evro ne sme nadomestiti gotovine

RTV Slovenija 16.01.2023
Finančni ministri držav območja z evrom, ki se mu je z začetkom leta pridružila Hrvaška, so na zasedanju v Bruslju sprejeli izjavo o digitalnem evru, v kateri so poudarili, da mora ta digitalna valuta dopolniti, in ne nadomestiti gotovine. Ministri… »

Tovarna Šumi zaradi varčevalnih ukrepov ustavila proizvodnjo

SiolNET 16.01.2023
Tovarna Šumi je v luči varčevalnih ukrepov, zaradi visokih cen energentov, začasno ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem. Pekarska družba Žito je za Siol.net potrdila, da je proizvodnja njihove hčerinske družbe Šumi… »

Princ Harry se spominja reči, ki se niso zgodile

Slovenske novice 16.01.2023
V svoji biografiji je navedel mnogo neresnic. Camilla naj bi mu denimo ponudila službo, ki ne obstaja. Kraljevi oboževalci, ki so med prvimi v roke dobili biografijo princa Harryja, so onemeli, ko so ugotovili, da je kraljev mlajši sin znova natresel… »

Nina Ivanič po mir v cerkev, po spomine v Oman

Slovenske novice 16.01.2023
Nina se je po napornih mesecih odpravila na počitnice. Zadnji meseci so bili za igralko Nino Ivanič izjemno naporni. Po številnih gledaliških in televizijskih projektih je večino časa namenjala izjemno uspešni predstavi Vročica, v kateri na odru… »

Nekdanji Wagnerjev plačanec je pripravljen pričati o zločinih ruske vojske

Necenzurirano 16.01.2023
Andrej Medvedev, nekdanji poveljnik skupine Wagner, je prebegnil v Norveško, zaprosil za azil in je pripravljen na sodišču govoriti o vojnih zločinih, ki jih povzroča Rusija. Pretekli četrtek je v Norveško ilegalno prebegnil Andrej Medvedev… »

Anton z mrtvo mamo Klaro zaslužil skoraj 100 tisoč evrov, krivde ne priznava

Necenzurirano 16.01.2023
69-letni Ljubljančan, obtožen skrunitve trupla in goljufije, očitkov ne priznava. S služenjem na račun pokojnine pokojne mame naj bi proračun oškodoval za 92.760 evrov. Tožilstvo mu je v primeru priznanja krivde ponudilo enotno kazen dve leti… »

Tesla semi: hekerji razvozlali zamolčan podatek

Zurnal24 16.01.2023
O električnih tovornjakih znamke Tesla se v zadnjem času precej piše, zamolčan pa ostaja pomemben podatek, nosilnost, torej koliko tovora lahko peljejo. Pri Teslini gospodarski diviziji so ga očitno zamolčali z razlogom. Hekerji so namreč… »

Toliko zaslužijo najboljši rokometaši na svetu! Pri vrhu tudi dva Slovenca

Zurnal24 16.01.2023
Takoj za prvo deseterico najbolje plačanih rokometašev na svetu sta se zvrstila tudi dva Slovenca. Rokomet velja za zelo dinamičen in eksploziven šport, zelo atraktiven za gledalce, a vseeno po svetu niti približno ne dosega priljubljenosti nogometa… »

Strogo zaupno v Bidnovi zasebni garaži

Delo 16.01.2023
Republikanci, ki so novembra dobili večino v predstavniškem domu, začenjajo preiskave. V nadaljevanju preberite: Številni demokrati verjamejo, da zaupni dokumenti, ki so jih odkrili v garaži predsednika Joeja Bidna, niso nič v primerjavi s tistimi… »

Na dražbo gre Munchova slika, ki so jo pred nacisti skrivali v skednju

RTV Slovenija 16.01.2023
Ko so leta 1912 prenavljali nemško gledališče v Berlinu, so odstranili tudi friz, ki ga je šest let pred tem po naročilu Maxa Reinhardta izdelal Edvard Munch. Posamezni prizori friza so se razpršili – eno od plošč je kupil Curt Glaser, ugleden… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem