Arhiv novic 16.01.2023

Nevladniki zahtevajo zavetišče za rejne živali in strožje kazni za mučenje

Delo 16.01.2023
Nevladne organizacije so na posvetu v državnem zboru predstavile številne predloge za boljšo zaščito živali. Živali v Sloveniji so od spremembe stvarnopravnega zakonika v letu 2020 opredeljene kot čuteča živa bitja, vendar se s tem zanje ni… »

V streljanju v Kaliforniji umrlo šest ljudi

Delo 16.01.2023
V streljanju v mestu Goshen v ameriški zvezni državi Kaliforniji je danes umrlo šest ljudi, med njimi 17-letna mati in njen 6-mesečni dojenček. Urad šerifa okrožja Tulare na pol poti od Los Angelesa do San Francisca je sporočil, da se je… »

Pozor: znani goljufi spet nad Slovence, nevarnost še večja

SiolNET 16.01.2023
V letu 2023 se nadaljujejo prizadevanja spletnih goljufov, da bi slovenske uporabnike družbenega omrežja Facebook speljali na led. A pozor: v enem od najnovejših poskusov na agendi ni zgolj povzročanje finančne škode, temveč ima uspešno izvedena… »

V očetovem gozdu

RTV Slovenija 16.01.2023
Ko norost postane nekaj vsakdanjega. Vpogled v anatomijo duševne bolezni. Ginina družina živi v mestu tik ob gozdu. Oče Jimmy petnajstletno Gino in njenega mlajšega brata in sestro večkrat pelje v gozd. Tam jih uči sobivanja z naravo; včasih je to… »

ZASILNI PRISTANEK NAD TRSTOM: Ujet v krošnji čakal na pomoč gasilcev (FOTO)

Regional 16.01.2023
Danes ob 17.00 je prišlo v Križu nad Trstom do nevsakdanje nesreče. Jadralni padalec je za sedaj še iz neznanih razlogov izgubil nadzor nad jadralnim padalom in poskušal zasilnost pristati, pri tem pa se je zapletel v krošnjo velikega drevesa… »

Prioritete: Parlament se je danes ukvarjal z živalmi – kdaj pridejo na vrsto državljani?

Nova 24TV 16.01.2023
Posvet z naslovom Za boljšo prihodnost živali (Foto: STA) Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil posveta Za boljšo prihodnost živali v državnem zboru. Namenjen je bil oblikovanju rešitev za izboljšanje področja varstva in zaščite… »

Slovenska televizija zavita v črnino: Z veliko žalostjo v srcu vam sporočamo, da nas je zapustila ...

Slovenske novice 16.01.2023
Njene sodelavce je novica strašno prizadela. Za vedno se je poslovila voditeljica celjske komercialne televizije Arena TV. »Z veliko žalostjo v srcu vam sporočamo, da nas je zapustila naša krasna sodelavka Klavdija Sušnik. V našem spominu bo ostala… »

Posredovanje EU nujno za izhod iz polarizacije

Delo 16.01.2023
Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon je po ponovnem obisku Črne gore odpotovala še na Kosovo. V nadaljevanju preberite: Proevropske sile v Podgorici so zadovoljne s prizadevanjem Evropske unije, da v Črni gori pospešijo povrnitev delovanja… »

Zgodovinski posel za Siemens – Indija naročila 1200 električnih lokomotiv

RTV Slovenija 16.01.2023
Indijske železnice so pri Siemensu naročile 1200 električnih lokomotiv v vrednosti tri milijarde evrov, kar za nemškega industrijskega velikana predstavlja največje naročilo v zgodovini. Siemensove lokomotive, ki lahko potegnejo do 4500 ton in… »

To so skriti kotički, ki jih zagotovo še niste videli

Zurnal24 16.01.2023
Britanski časnik The Times je objavil seznam manj znanih hrvaških destinacij, ki jih je po njihovem mnenju vredno obiskati. So katerega pozabili? "Dubrovnik, Hvar in Rovinj so nedvomno lepi, a Hrvaška ponuja še veliko več," so zapisali v Timesu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem