Arhiv novic 16.01.2023

BENCIN OD POLNOČI DRAŽJI: Cena dizla in kurilnega olja nespremenjeni

Regional 16.01.2023
Cena 95-oktanskega bencina se bo v torek na bencinskih servisih zunaj avtocest podražila za 1,2 centa na 1,288 evra za liter, cena dizla pa bo ostala nespremenjena pri 1,483 evra za liter. Nespremenjena bo ostala tudi cena kurilnega olja, in sicer bo… »

Slovenija, ni še konec: na vidiku nove porcije snega

Slovenske novice 16.01.2023
Kmalu nas čaka naslednja pošiljka ... Danes in v prihodnjih dneh lahko pričakujemo tri pošiljke padavin, je povedal meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh. Danes ponoči bo meja sneženja višje, po nižinah pa se bo dež mešal s snegom… »

Z ukradeno bančno kartico večkrat poskusili dvigniti denar

Primorske 16.01.2023
Na Razdrtem je nekdo v soboto vlomil v parkirano vozilo. Voznica je prejela obvestilo o dvigu denarja s svojega računa. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da je nekdo z njeno bančno kartico večkrat poskušal dvigniti denar. Policisti zadevo še… »

Še en odstop v Gibanju Svoboda, oglasil se je tudi Robert Golob

Slovenske novice 16.01.2023
O njenem nasledniku bodo odločali že v sredo. Predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda Mirta Koželj je odstopila s te funkcije, so za STA potrdili v stranki. Koželjeva, sicer tudi predsednica zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu, naj bi se… »

HUDA PROMETNA NESREČA: Ugasnilo življenje 19-letnika

Regional 16.01.2023
Na cesti med Podbrezjami in Zvirčami se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z desnim bočnim delom avtomobila trčil v drevo… »

Kdo je mafijec, ki so ga danes aretirali? Mučil tudi 12-letnika in ga utopil v kislini.

Zurnal24 16.01.2023
Italijanska policija je danes aretirala najbolj iskanega mafijca v državi, vodjo sicilijanske Cosa Nostre, Mattea Messino Denara, ki so mu med drugim nadeli tudi vzdevek "Zadnji mafijski boter". Po navedbah italijanskih oblasti so Mattea Messino Denara… »

Poslovila se je Gina Lollobrigida, diva zlate dobe italijanskega filma

RTV Slovenija 16.01.2023
V Rimu je umrla slovita italijanska igralka Gina Lollobrigida. Zvezdnica zlate dobe filma je v petdesetih in šestdesetih sodelovala z največjimi italijanskimi in ameriškimi režiserji, nato pa se je posvetila fotoreporterskemu delu. Stara je bila 95… »

Zorman opozoril na "neumnosti", v Krakov na srečanje s starim znancem

SiolNET 16.01.2023
"Kljub porazu sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, proti zadnjim olimpijskim prvakom in šestkratnim svetovnim prvakom niso popustili do konca tekme, vseskozi so se borili po svojih najboljših močeh," je po porazu s Francijo (31:35) v zadnjem… »

Cariniki napovedali stavko

SiolNET 16.01.2023
Sindikat carinikov je za 13. februar napovedal začetek stavke za zaposlene na finančni upravi. Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot nadomestilo zaradi… »

ZAKLJUČENA TEHNOLOŠKA POSODOBITEV KRŠKE NUKLEARKE: Ministrstvo izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja

Regional 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je Nuklearni elektrarni Krško (Nek) izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. S tem je zaključen postopek presoje vplivov na okolje, ki so ga v Neku opravili po lanskem remontu, s katerim so elektrarno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem