Arhiv novic 19.01.2023

Ilka Štuhec stopnjuje formo

SiolNET 19.01.2023
Alpske smučarke so v Cortini d’Ampezzo danes opravile še drugi smukaški trening. Po lažji poškodbi gležnja je na nove izzive pripravljena tudi Ilka Štuhec, ki je po sredinem 39. mestu tokrat trening končala na 13. mestu z majhnim zaostankom za… »

Prosena kaša z brokolijem in kislim zeljem

RTV Slovenija 19.01.2023
Potrebujemo: 100 g prosene kaše, rdečo papriko, korenček, 50 g brokolija, 200 g kislega zelja, rdečo čebulo, sol, poper in peteršilj. V ponvi prepražimo čebulo, papriko in korenček, narezana na kockice. Dodamo proseno kašo in zalijemo z vodo ali… »

Prvih petdeset let skupnega delovanja

Gorenjski glas 19.01.2023
V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani so v petek odprli razstavo Stipe in Viki – 50 let skupnega delovanja. Stipe Božić in Viki Grošelj sta ena najdlje delujočih navez svetovnega alpinizma. Razstava predstavlja petdeset let njunega delovanja… »

Leto kar zajetnih investicij

Gorenjski glas 19.01.2023
Občina Naklo bo v letošnjem proračunu približno polovico sredstev namenila investicijam. Naklo – Prihodkov v občinsko blagajno bo letos za dobrih 8 milijonov evrov, odhodkov za nekaj čez 10,5 milijona evrov. Presežka iz preteklih let je za okoli… »

S koledarjem pomagala zapuščenim živalim

Gorenjski glas 19.01.2023
Nika Weiffenbach iz Železnikov je z izkupičkom od dobrodelnega koledarja kupila pol tone hrane za zapuščene živali in prispevala še za njihovo veterinarsko oskrbo. Železniki – Nika Weiffenbach iz Železnikov je uspešno končala dobrodelni… »

Začasne odločbe za neposredna plačila

Gorenjski glas 19.01.2023
Kranj – Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je prejšnji torek začela izdajati kmetijskim gospodarstvom začasne odločbe, na podlagi katerih jim bo izplačala štiri petine neposrednih plačil za lani. Končne odločbe jim bo predvidoma… »

Biti igralec, ne igrišče: recesije morda ne bo, cilj je ukrotitev inflacije

24ur 19.01.2023
Potem ko so po pandemiji številni pričakovali gospodarski razcvet, je udarila vojna v Ukrajini in svet potisnila na rob nove recesije. A zadnji podatki so bolj obetavni, so v Davosu ugotavljali sogovorniki. So pa na poti do ponovne rasti izpostavili… »

Drugo skrivališče mafijskega šefa: bunker, skrivni dokumenti in dragi kamni

24ur 19.01.2023
Italijanski policisti so na Siciliji odkrili še eno stanovanje nedavno aretiranega mafijskega šefa Mattea Messina Denara. A če so v prejšnjem našli drage obleke in parfume, so bile najdbe v tem nekoliko drugačne. Policijska preiskava zloglasnega… »

Najuspešnejši v Evropi: za katere največji prodajni skok? #video

SiolNET 19.01.2023
V Evropi smo lani kupili 11,2 milijona novih osebnih avtomobilov, med znamkami so na vrhu Volkswagen, Toyota in BMW. Največ težav še vedno povzročajo motnje v dobaviteljskih verigah, ki so vplivale tudi na prodajne izkupičke preteklega leta - prodaja… »

Januar je za Pike v M Tehniki: tu so nakupi, ki se izplačajo!

SiolNET 19.01.2023
Po januarskih nakupih se leto pozna. Morda si v novem letu želite več kuhati doma ali pa posodobiti domačo pisarno z novo računalniško opremo? Kar ste si zaobljubili, lahko izpolnite z nakupi v M Tehniki! Vse do konca januarja lahko pri nakupih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem