Arhiv novic 19.01.2023

'Vlada preveč velikodušno razsipava javni denar'

24ur 19.01.2023
Je državna vreča dovolj globoka za apetite vseh v javnem sektorju? Ekonomisti opozarjajo, da vlada preveč velikodušno razsipava z javnim denarjem, ki ga – ob napovedanem rekordnem primanjkljaju v letošnjem letu – na koncu ne bo dovolj za vse… »

Kinoteka: Nori Pierrot

RTV Slovenija 19.01.2023
Ključno delo Jean-Luca Godarda je komedija o pobegu iz zapora meščanstva. Mladi Francoz Ferdinand Griffon ima dovolj malomeščanskega življenja z utesnjujoče dolgočasnimi službenimi in družinskimi obveznostmi. Nekega dne sreča svoje nekdanje… »

Tudi v slovenskih zdraviliščih in termah leto 2022 ni razočaralo

RTV Slovenija 19.01.2023
Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč je zadovoljno sporočila, da jih je lani skupno obiskalo kar 765.000 gostov, ki so poskrbeli za skoraj 2,79 milijona prenočitev. To je bistveno bolje kot leta 2021, a vseeno sedem odstotkov manj kot leta 2019… »

Zaslužek kibernetskih kriminalnih tolp usiha: žrtve nočejo plačati odkupnin

24ur 19.01.2023
Žrtve kibernetskega kriminala imajo svojih izsiljevalcev dovolj. Raziskovalci namreč pravijo, da so kibernetsko kriminalne tolpe utrpele 40-odstotni padec v zaslužku, saj jim njihove žrtve ne želijo več plačati odkupnine. A čeprav se je zaslužek… »

Nova simbolna kazen za milijardne posle

Dnevnik 19.01.2023
Korporacija Meta je letos prejela že tri kazni zaradi kršitev zakonodaje GDPR s spornimi praksami izkoriščanja podatkov uporabnikov za namene targetiranega oglaševanja na platformah facebook, instagram in sedaj še whatsapp. Irski nadzorni organ je v… »

Pismo, ki bi moralo zatresti levico

Nova 24TV 19.01.2023
Aktivistka za pravice invalidov Elena Pečarič (Vir: STA) Elena Pečarič, znana borka za pravice hendikepiranih, je na spletu objavila zapis, ki bi moral zatresti slovensko politiko, predvsem njen levi pol. “Aktivistka brezmejna”, kot se poimenuje… »

Kapo dol!

Slovenske novice 19.01.2023
Prvi slovenski božični film prejel že drugo zlato rolo. V Sarajevu rojeni filmski režiser Slobodan Maksimović že več kot 20 let živi in dela v Sloveniji. Njegov prvi celovečerec Hvala za Sunderland je v Portorožu na Festivalu slovenskega filma… »

Kakšne so napovedi za pokojnine v letu 2023?

Slovenske novice 19.01.2023
V zvezi z višino starostne pokojnine je treba najprej opozoriti na pomembno zakonsko spremembo glede odmere pokojnine zavarovancev, uveljavljeno s 1. januarjem 2023. S tem datumom sta se izenačili lestvici za odmero pokojnine glede na dopolnjeno… »

Govor generacije, ki je kulturi “prebujenih” nalil čistega vina

Nova 24TV 19.01.2023
Rusko-britanski komik se v govoru Oxfordske unije posmehuje budnosti: 'Mlade ume so usposobili za pozabo'. (Foto: zajem zaslona) Nedavni govor rusko-britanskega satirika in voditelja podcasta Konstantina Kisina je postal viralen. V svojem govoru je… »

Estonija bo Ukrajini zagotovila največji vojaški paket pomoči doslej, in sicer v vrednosti kar 113 milijonov evrov

Nova 24TV 19.01.2023
Estonska premierka Kaja Kallas (Foto: epa) “Da bi Ukrajina zmagala, da bi dobrota zmagala nad zlom, moramo nositi tudi stroške in tvegati. Premagovanje zla namreč zahteva dolgotrajen trud vsakega izmed nas,” je prepričana estonska premierka Kaja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem