Arhiv novic 19.01.2023

Nor podvig Brazilke: tekla na vrh Antarktike #video

SiolNET 19.01.2023
Brazilska ultra tekačica Fernanda Maciel je postala prvi človek, ki mu je uspelo priteči na vrh najvišje gore Antarktike, na 4.892 metrov visoki Mount Vinson. Za podvig je potrebovala devet ur in 41 minut. "Razmere so bile popolnoma skrajne, bilo je… »

Republikanci bodo preiskali nenavadno visoke najemnine med očetom in sinom Biden

Nova 24TV 19.01.2023
Ameriški predsednik Joe Biden (Vir: STA) Po medijskem razkritju davčne napovedi sina predsednika ZDA je ta sedaj dobila še politični odmev. Hunter Biden naj bi glede na uradni dokument svojemu očetu, v času ko je živel v njegovi rezidenci… »

Bistveno višje položnice tudi za Mariborčane, vrtci napovedali dvig oskrbnin

24ur 19.01.2023
Višje položnice čakajo tudi Mariborčane. Odjemalci Energetike Maribor bodo med 10. in 15. februarjem prejeli bistveno višje račune za daljinsko ogrevanje. Gospodinjstva bodo plačala 87, poslovni odjemalci pa kar 200 odstotkov več. Med njimi so… »

Kihate zaradi prehlada ali korone? Še bolj kužna različica že tu!

Slovenske novice 19.01.2023
V Evropi je tako imenovani kraken že kar dolgo v porastu. Kihanje, izcedek iz nosu, glavobol, bolečine v žrelu so glavni simptomi. Število potrjenih koronavirusnih okužb še naprej upada, prejšnji teden so jih potrdili 3246, kar je 2577 manj kot… »

Evropska gospodinjstva presegla varčevalna priporočila

Delo 19.01.2023
Slovenija med državami z razmeroma skromnim obsegom varčevanja z energenti. V nadaljevanju preberite: Visoke cene, topla zima in pozivi k varčevanju so močno spremenili ogrevalne navade evropskih gospodinjstev. Začetek ogrevalne sezone se je zamaknil… »

Tri kave na dan odženejo raka stran

Slovenske novice 19.01.2023
Zmanjšanje tveganja je bilo prisotno pri vseh bolnikih, ki so redno pili kavo, ne glede na to, kako je bila kava pripravljena ali predelana. Študija, ki so jo izvedli na Univerzi Južne Kalifornije, kaže, da imajo ljudje, ki redno pijejo kavo, manjše… »

6 trikov, kako se v 6-dneh znebimo šlaufkov

Slovenske novice 19.01.2023
Najprej se naredijo maščobne blazinice, ki pa, če ne posredujemo pravočasno, postanejo blazine, oziroma šlaufi po domače. Poznamo zgodbice o šlaufkih okoli pasu. Romantični so vse dokler jih sami nimamo, kajne? Najprej je dobro vedeti, kaj je… »

V Trbovljah nižje cene ogrevanja

Dnevnik 19.01.2023
Pred sedežem trboveljskega komunalnega podjetja se je predvčerajšnjim zbralo več deset razjarjenih občanov na protestnem shodu zaradi vrtoglavih položnic za ogrevanje in toplo vodo. Včeraj je Komunala Trbovlje napovedala popuste pri plačilu in… »

Zdravniki koncesionarji so rešitev zdravstvenega sistema

Spodnje Podravje 19.01.2023
V zadnjih tednih smo priča številnih kritik na zdravnike koncesionarje kot največje “privatnike” zdravstvenega sistema. Trenutna vlada in njihovi podporniki na ulicah, t.i. stavkajoči pacienti, so mnenja, da so ravno koncesionarski družinski… »

Ilka je spet nasmejana, alarma ni več

Delo 19.01.2023
Pisan konec tedna v hitrih disciplinah s tradicionalnima predstavama v Kitzbühlu in Cortini d'Ampezzo. V nadaljevanju preberite: Pred nami je izjemen smučarski konec tedna v hitrih disciplinah, katerega osrednji slovenski adut bo povratnica med elito… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem